Z českého tria skončil v závodě s hromadným startem nejlépe Moravec. Vyhrál Nor Johannes Bö

Závod s hromadným startem ve Světovém poháru v italské Anterselvě ovládl Nor Johannes Thingnes Boe, který na střelbě zaznamenal čtyři nuly a připsal si první triumf v sezoně. Za ním dojel Francouz Quentin Fillon Maillet a třetí byl ruský závodník Anton Šipulin. Z Čechů se nejlépe umístil Ondřej Moravec na třiadvacáté příčce a hned za ním byl Michal Šlesingr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlépe z českých reprezentantů dojel Ondřej Moravec (druhý zleva) a za ním Michal Šlesingr

Nejlépe z českých reprezentantů dojel Ondřej Moravec (druhý zleva) a za ním Michal Šlesingr | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Čechům se v závodě nedařilo hlavně střelecky. „Do patnáctého místa nikdo nebyl, takže spokojení byt určitě nemůžeme. Na klucích se myslím projevila únava, protože ani běžecky to nebylo hvězdné,“ hodnotil v rozhovoru pro Českou televizi trenér Ondřej Rybář.

Čtyřiadvacetiletý Fillon Maillet měl na dosah první triumf v kariéře, ale neudržel vedení v cílové rovince. Za první Norem Johannesem Bö zaostal s jedním trestným o 3,7 sekundy. Zopakoval tak druhé místo ze závodu s hromadným startem v německém Ruhpoldingu.

Biatlonová unie svolává kvůli ruskému dopingu mimořádný kongres

Číst článek

Nejlépe z českého tria dojel Ondřej Moravec, který byl přitom až do třetí střelby na předposledním místě. Díky čtvrté položce ve stoje se posunul na konečnou třiadvacátou pozici.

Po první střelbě na tom byl nejlépe z českých zástupců Michal Šlesingr, který zastřílel čistě a figuroval na desáté pozici. Na první stojce ale zaznamenal tři trestná kola a propadl se na předposlední pozici. Díky čisté závěrečné položce se vyšplhal na čtyřiadvacáté místo.

Nedařilo se nejlepšímu českému reprezentantovi v dosavadním průběhu SP Michalovi Krčmářovi, který figuroval na osmadvacáté pozici kvůli třem chybám na prvních dvou položkách. Díky pěti sestřeleným terčům na třetí položce si polepšil na dvaadvacátou příčku, ale dvě trestná kola v závěru ho opět odsunula na osmadvacátou příčku.

„Zkazil jsem to na střelnici hned od začátku, totálně špatný výkon ode mě. Mohl jsem si vybrat špatný den, už se ta únava kumuluje, ale na nic ne nevymlouvám, nechal jsem tam všechno, bohužel jsem to pokazil na střelnici. A ani mě extra nepodržely lyže, ale to je až druhořadé,“ hodnotí Michal Krčmář.

Druhý nejhorší výsledek v sezoně zaznamenal Francouz Martin Fourcade, který jel tři trestná kola a nakonec skončil pátý.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Muži - závod s hromadným startem na 15 km: 1. J. Bö (Nor.) 37:04,37 (0 tr. okruhů), 2. Fillon Maillet (Fr.) -3,7 (1), 3. Šipulin (Rus.) -21,7 (1), 4. Svendsen (Nor.) -25,2 (2), 5. M. Fourcade -29,2 (3), 6. Beatrix (oba Fr.) -33,4 (2), 7. Schempp -34,2 (1), 8. Lesser (oba Něm.) -54,2 (1), 9. Eberhard (Rak.) -59,2 (2), 10. Björndalen (Nor.) -59,8 (3), ...23. Moravec -2:38,8 (3), 24. Šlesingr -2:45,6 (4), 28. Krčmář (všichni ČR) -3:19,7 (5).
Průběžné pořadí SP (po 15 z 26 závodů): 1. M. Fourcade 824, 2. Šipulin 548, 3. Schempp 522, 4. Peiffer (Něm.) 461, 5. Svendsen 457, 6. Lesser 433, ...11. Krčmář 333, 19. Moravec 257, 21. Šlesingr 239, 49. Soukup 52, 54. Václavík 35, 90. Krupčík (všichni ČR) 3.
14:45 štafeta 4x6 km ženy.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme