Závěrečné závody biatlonistů zrušil vítr. Soukalová získala poslední glóbus bez boje

Poslední den sezony Světového poháru biatlonistů komplikuje silný nárazový vítr. V ruském Chanty-Mansijsku kvůli němu museli přeložit ženský závod s hromadným startem. Poté, co vítr nezeslábl, byl nedělní program zrušen. Pro Gabrielu Soukalovou to znamená zisk malého křišťálového glóbu i za závody hromadným startem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední biatlonové závody sezony komplikue silný vítr

Poslední biatlonové závody sezony komplikue silný vítr | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Vítr v areálu v Chanty-Mansijsku dosahuje v nárazech rychlosti 22 metrů za sekundu, což je téměř 80 kilometrů v hodině. Podle předpovědi se má vítr utišit pouze mírně – na 13 kilometrů za sekundu, 50 kilometrů v hodině. V současnosti je tak silný, že v areálu vypadává proud.

Poté, co přimo střelnici spadl jeden ze sloupů osvětlení, se pořadatelé rozhodli nedělní program zrušit. Místo závodů se bude konat původně zrušený závěrečný galavečer s předáváním cen za celou sezonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zrušení nedělního programu oznámil posluchačům Radiožurnálu reportér Tomáš Kohout

Gabriela Soukalová si odnese rovnou čtyři křišťálové glóby. Kromě velkého za celkové vítězství a malých za sprint a stíhačky jí přibude do sbírky také malý křišťálový glóbus právě za závody s hromadným startem. Tam vyhrála Češka hodnocení o 5 bodů před Marií Dorinovou-Habertovu.

Zítra se z Chanty-Mansijsku všechny biatlonové týmy vrací. Odjezd prvních autobusů z hotelu naplánován na 5 hodin ráno. Biatlonisté a jejich doprovody se domů chtějí vracet mnohdy i přes navazující lety.

 

Oba dnešní závody jsou zrušeny! Na střelnici spadl sloup osvětlení, trať je místy poseta polámanými větvemi, vítr neustává. Předání glóbů proběhne při narychlo uspořádaném večerním programu.

Zveřejnil(a) Český biatlon dne 20. březen 2016

Například jistá vítězka velkého křišťálového glóbu Gabriela Soukalová má spolu s Veronikou Vítkovou, Michaly Šlesingrem a Krčmářem a šéftrenérem Ondřejem Rybářem být už zítra ve 4 hodiny odpoledne na autogramiádě v budově ČRo na Vinohradech.

Závodnice se o odložení závodu dozvěděly zhruba hodinu před startem. Závody s hromadným startem se týkaly už jen elitních třiceti závodníků v obou kategoriích, všichni ostatní už měli volno.

Tomáš Kohout, Patricie Strouhalová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme