Zdeněk Vítek si zvyká na novu roli trenéra, biatlonistky ho vychvalují

Loni v prosinci ještě Zdeněk Vítek sám závodil, v lednu svou biatlonovou kariéru kvůli zdravotním problémům definitivně ukončil a na jaře se stal trenérem ženské reprezentace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Vítek v nové roli trenéra ženské biatlonové reprezentace

Zdeněk Vítek v nové roli trenéra ženské biatlonové reprezentace | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Na střelnici se Zdeněk Vítek posunul zhruba o deset až dvacet metrů dál od terčů - z podložky k dalekohledu, s jehož pomocí hledá, kam přesně mířily rány jeho svěřenkyň.

Tuhle informaci jim pak za pomoci vysílačky a svých kolegů z realizačního týmu zpátky předává, aby si případně Vítková, Soukalová a spol. mohly upravit mířidla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Vítek skončil kvůli zdravotním problémům s aktivní závodnickou činností a stal se trenérem ženské reprezentace v biatlonu

Stejně tak občas utrousí, jak to podle velkoplošné obrazovky zrovna vypadá na trati.

Vyměnit běžky a malorážku za dalekohled s vysílačkou mohl Zdeněk Vítek i díky tomu, že během aktivní kariéry nelenil a vystudoval Fakultu sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.

„Dá se to skloubit s tím, že na jaře, když máte volno, tak nastupujete do školy. Okamžitě po sezoně se začínáte učit a učíte se celý jaro. V podstatě až do prázdnin se snažíte dohnat všechno, co jste za půl roku zanedbal.“

Vítěz jednoho závodu Světového poháru tak kloubí vlastní zkušenosti s teoretickou průpravou a také trenérským know-how nabytým od velkého kamaráda a šéftrenéra české reprezentace Ondřeje Rybáře.

Zatím může být Zdeněk Vítek zvaný Bleky s výsledky českých žen spokojený a ony jsou na oplátku spokojené s ním.

České biatlonistky nezvládly střelbu, stíhačku v Pokljuce vyhrála Domračevová

Číst článek

„Neumí na nás být ošklivej,“ směje se Veronika Vítková.

„Není to člověk, který by měl nějaké výkyvy. Není cholerický, má stabilní pohodovou náladu, a když se něco stane, něco se nepovede, tak na tom hledá pozitiva. To je pro každý tým velký přínos,“ pochvaluje si Gabriela Soukalovou.

Coby biatlonistkám tedy svým svěřenkyním Zdeněk Vítek, zdá se, porozuměl, ale do jejich ženské duše prý zatím nepronikl.

„A dá se to?“ Ptá se na závěr s úsměvem se Zdeněk Vítek.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme