Zkušení skokani se trápí, nastupují mladí. Maturu s Jandou nahradí v týmovém závodě Štursa a Vančura

Zkušení skokani na lyžích se trápí, mladíci se dostávají před ně. A také dostávají přednost. Je to sice věc dlouhá léta u českého týmu nevídaná, ale poprvé se v týmové soutěži ve Světovém poháru představí mladíci Tomáš Vančura a Vojtěch Štursa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Štursa

Vojtěch Štursa | Zdroj: ČTK

Vloni měli čeští skokani na Světovém poháru v Klingenthalu suverénně nejstarší tým. To se teď nejspíše nestane. Jan Matura a Jakub Janda, jedni z nejzkušenějších borců vůbec, se totiž trápí a tak je nahradí mladíci.

„Bohužel jsem se musel vrátit k letním lyžím. Ty, co byly vyrobené na zimu, mi vůbec neseděly,“ vysvětluje Jakub Janda, proč se mu nevede, byť včera postoupil z kvalifikace individuálního závodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mládí vpřed! řekl si trenér skokanské reprezentace a do týmového závodu nenominoval Jandu ani Maturu

„Dostal jsem se do krize. Nemám kde potrénovat a kde se najít. Takže jedu naostro a jsem rád, že aspoň vyšla kvalifikace po minulém víkendu,“ ohlédl se Janda za začátkem sezóny ve Finsku, kde se ani nekvalifikoval.

38letého závodníka tak vystřídá 21letý Vojtěch Štursa, který naopak včera skonči, v kvalifikaci překvapivě druhý.

„Celé léto jsem měl celé léto problém se sebevědomím, skoky se mi nedařily. Už v Kuusamu mi to začalo vycházet, sebedůvěra stoupá. Začínám být skokanem ve svěťáku a vím, že na tom mám. Vzhůru do toho,“ je plný odhodlání Vojtěch Štursa.

A tak se není co divit, že měl trenér Richard Schallert o složení týmu jasno hned po kvalifikaci. A ani nemusel moc přemýšlet.

„Tým už jsme museli nahlásit. Vojtěch Štursa začne. Má dobrou formu, to je skvělé. Druhý bude Tomáš Vančura, pak Lukáš Hlava a nakonec Roman Koudelka,“ prozradil ČRo reprezentační trenér pořadí českých skokanů v soutěži družstev.

První kolo týmového závodu Světového poháru ve skocích na lyžích začne 16 hodin a 10 minut.

 

Czech SkiJumping Team #skijumping #team #czechski #czech #sport #skijumpers #klingenthal #fun #winter #love #winter

Fotka zveřejněná uživatelem Vojtech Stursa (@stursa.vojtech),Pro 2, 2016 v 11:34 PST

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme