Zlatý vstup do MS. Sáblíková vyhrála závod na 3 kilometry o 8 setin sekundy

Rychlobruslařka Martina Sáblíková obhájila loňský titul na tříkilometrové distanci z mistrovství světa na jednotlivých tratích. V ruské Kolomně porazila Ireen Wüstovou o 8 setin sekundy skvělým posledním kolem. Získala tak jedenáctou zlatou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková dosáhla v Heerenveenu nejlepšího umístění na 1500 metrů v sezoně

Martina Sáblíková dosáhla v Heerenveenu nejlepšího umístění na 1500 metrů v sezoně | Zdroj: Reuters

Soupeřkou Martiny Sáblíkové v deváté rozjížďce z deseti byla nizozemská konkurentka Marije Jolingová. Souboj dvou 28letých závodnic byl ale vyrovnaný pouze první polovinu tratě.

Pak Sáblíková ujela a začal její vlastní souboj s časem za vydatného povzbuzování trenéra Petra Nováka. Soupeřkou se v tu chvíli stala jiná Nizozemka – Ireen Wüstová, která zajela čas 4:03,13 už ve druhé rozjížďce.

Odvěká soupeřka ale i díky lepšímu ledu v úvodu programu jela skvěle a česká šampionka ji jen těžko stahovala. Ještě při nájezdu do posledního kola ztrácela dvě desetiny vteřiny, těsně pozadu byla i v nájezdu do cílové rovinky.

Osm setin? To je snad půl nože, žasne Sáblíková nad těsným vítězstvím

Číst článek

Jenže na posledních metrech ze sebe Martina Sáblíková vydala poslední zbytky sil a do cílové fotobuňky vjela v čase 4:03,05. Wüstovou porazila o 8 setin sekundy.

Poslední rozjížďka dvou Rusek na konečném pořadí nic nezměnila a Sáblíková s Novákem mohli slavit čtvrtý titul na trati 3000 metrů a jedenáctý z MS na jednotlivých tratích celkově. Na druhém místě historických tabulek tak dotáhla legendární Němku Gundu Nieamnnovou.

Dalším startem Martiny Sáblíkové v Rusku bude zítřejší závod na pět kilometrů, kterému na mistrovstvích světa vládne od roku 2007.

 

Dnes se bude znovu zlatit.... 11. titul MS z jednotlivých tratí, čtvrté na 3000 metrů.

Zveřejnil(a) Martina Sáblíková dne 11. únor 2016

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Kolomně (Rusko):
Muži:
10.000 m: 1. Kramer (Niz.) 12:56,77, 2. Bloemen (Kan.) 12:59,69, 3. Kooiman (Niz.) 13:02,15.
Ženy:
3000 m: 1. Sáblíková (ČR) 4:03,05, 2. Wüstová 4:03,13, 3. De Jongová (obě Niz.) 4:04,25.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme