Sprint biatlonistů vyhrál Francouz Jay, Šlesingr 18.

Francouzský biatlonista Vincent Jay se na olympijských hrách ve Vancouveru stal senzačním vítězem sprintu na 10 kilometrů. Na druhém místě skončil Nor Svendsen, bronz bere Chorvat Fak. Nejlepší z Čechů Michal Šlesingr obsadil osmnácté místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský vítěz ve sprintu biatlonistů Vincent Jay

Olympijský vítěz ve sprintu biatlonistů Vincent Jay | Zdroj: ČTK

Závod silně ovlivnilo nestálé počasí. Úvod postihl silný déšť, který pak přešel v husté sněžení. Druhá polovina startovního pole tak byla v nevýhodě.

I to byl jeden z důvodů, proč se nakonec senzačního vítězství dočkal čtyřiadvacetiletý Francouz Vincent Jay, který vystartoval s číslem šest.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Michalem Šlesingrem-exkluzivně po závodu

Při svém debutu na olympiádě ani jednou neminul terč a na druhého Nora Svendsena získal v cíli dvanáctisekundový náskok.

O tom, že se Jayovi ve Vancouveru daří, svědčí i skutečnost, že zde před rokem získal své jediné vítězství ve Světovém poháru.

Hlavní kandidát na zlato norský fenomén Ole Einar Björndalen nezvládl úvodní střelbu vleže, kde třikrát minul.

Připravil se tak o šanci získat jubilejní desátou olympijskou medaili a přiblížit se absolutnímu zimnímu králi v počtu cenných kovů, legendárnímu krajanovi Björnu Dähliemu, který se dostal na stupně vítězů dvanáctkrát.

Za slavným Norem vystartoval na trať také Čech Michal Šlesingr, kterému se v úvodu dařilo a vypadalo to, že má naději na umístění v první desítce.

Pak ale český reprezentant zkazil stojku a kvůli pomalejšímu běhu se nakonec propadl na osmnácté místo.

Do úterního stíhacího závodu se spolu se Šlesingrem kvalifikovali také 28. Zdeněk Vítek a 52. Jaroslav Soukup. Mezi nejlepších šedesát se naopak neprosadil Ondřej Moravec, který dojel na 67. místě.

Překvapením byl především výpadek lídra Světového poháru Francouze Simona Fourcada, který dojel až 71.

Tomáš Kohout, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme