Řekni mi, odkud jsi, a já ti řeknu, o čem si budeme povídat

U nás se prý často řídíme rčením „Řekni mi, co čteš, a já ti řeknu, kdo jsi“. V dějišti zimních olympijských her platí momentálně zásada jiná: „Řekni mi, odkud jsi, a já ti řeknu, o čem si budeme povídat.“

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahájení ZOH ve Vancouveru - Jaromír Jágr

Zahájení ZOH ve Vancouveru - Jaromír Jágr | Zdroj: ČTK

V sestřizích kanadské televize z nástupu všech výprav během slavnostního zahájení her se objevily pouze záběry domácích reprezentantů, Gruzínců, Švédů a Čechů. V prvních dvou případech je vysvětlení prosté, ale totéž platí i o obou zbývajících. Vlajkonošem Švédska byl jeden z nejlepších hokejistů posledních let Peter Forsberg, českou výpravu přivedla jiná nedávná superstar tohoto sportu – Jaromír Jágr.

Během 16 soutěžních dnů se ve Vancouveru a Whistleru bojuje v 15 různých odvětvích, ale pro většinu Kanaďanů existuje jen jedno – hokej.

Stačí odpovědět na otázku, odkud jste, a okamžitě řidič v autobusu, policista, pořadatel nebo vedle sedící host v restauraci s vámi stočí řeč na kanadský národní sport.

Téměř všichni přitom mají ve dvou věcech naprosto jasno. Ve finále se domácí mužstvo utká buď s Rusy, nebo Američany, a naopak Češi prý už na ty nejlepší stačit nebudou.

Před několika lety by Kanaďané podobné soudy o úrovni našeho hokeje  asi nepronášeli. Za pár dnů se přesvědčíme, zda jsou skutečně experty.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme