Medailistům z biatlonu pršelo štěstí, Sáblíkové stačily schopnosti

Většina z nás potřebuje k tomu, aby se prosadila, štěstí. Jen málokomu stačí vlastní schopnosti. Po včerejšku jsou v olympijském Vancouveru zastoupeny skupiny obě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: ČTK

Uznáte, že máte jinou startovací pozici do života, pokud přijdete na svět v rodině amerického průmyslníka, afrického domorodce nebo třeba mexické prostitutky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijský fejeton Miroslava Augustina

Podobné štěstí potřebují často i sportovci. Ve včerejším závodě biatlonistů patřily všechny nejvyšší příčky závodníkům, kteří se na trať vydali mezi prvními.

Počasí se pak lidově řečeno zbláznilo a biatlonisté s vyššími startovními čísly neměli v té příšerné slotě šanci na solidní umístění.

Naopak Martina Sáblíková startovala ze všech favoritek jako první. Kdo byl někdy přítomen nějakému losování, například tomu slavnému karlovarskému, si možná hned myslel své.

Německo-kanadská lobby se jistě postarala, aby jejich závodnice měly o časech své největší soupeřky dokonalý přehled. Důkaz pro podobné tvrzení nemáme a ani jej shánět nepotřebujeme.

Na vytrvalostních tratích totiž Sáblíkovou mohou v současnosti porazit snad jen nemoc nebo zranění. Tak ať ten triumf na třech kilometrech oslaví s vědomím, že vancouverská mise pro ni ještě neskončila.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme