Olympijské omyly

V souvislosti s olympijskými hrami jsou všichni zvědavi především na výkony. Nemenší pozornost ale přitahují i chyby a omyly. Důležité je, aby se týkaly jiných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Představte si, že dojedete do cíle za třemi závodníky, podíváte se do výsledkové listiny a zjistíte, že jste až pátý. Norce Bergrové se to stalo v olympijském závodu biatlonistek, ale údivem nekroutila hlavou sama. Rozhodčí totiž pustili ve stíhačce žen na trať o něco později hned tři startující a zmatek to způsobilo náramný.

A zřejmě proto, že vyzkoušet je třeba vše, v závodě mužů to otočili a pro změnu dva borci vyběhli dřív. Výsledek, tedy přesněji chaos byl stejný. Jediné, co může pořadatele uklidňovat, je fakt, že tyto chyby neovlivnily přímý souboj o medaili. To by se protesty řešily týden.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijské omyly

O první místo v pomyslném žebříčku vancouverských chyb a omylů se tak zatím perou biatlonoví rozhodčí s techniky, jejichž vinou se při slavnostním zapálení ohně nezvedl jeden sloup.

Ale pozor, nezapomeňme, že máme před sebou ještě dvanáct soutěžních dnů, a věřme, že tentokrát do souboje o první příčky nepromluví Češi. Dobře si přece vybavujeme situaci z Turína, kde Květoslav Žalčík napsal do štafety místo Milana Šperla nic netušícího Dušana Kožíška.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme