Kanaďané na poslední únorový den nezapomenou

Od extrému k extrému... Jednadvacáté zimní olympijské hry začaly nejhůř, jak si lze vůbec představit – smrtí jednoho sportovce. Po šestnácti soutěžních dnech olympijský oheň ve Vancouveru zhasl. K obrovskému hokejovému karnevalu v ulicích však Kanaďané jeho světlo nepotřebovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kanady slaví olympijské zlato

Hokejisté Kanady slaví olympijské zlato | Zdroj: ČTK

Tak to Kanaďané přežili, paní Müllerová... V osmé minutě prodloužení nezkrotil Miller v americké brance puk po střele nějakého Crosbyho a kardiologové ve Vancouveru i všech jiných kanadských městech mohli odvolat pohotovost, kterou vyhlásili pár vteřin před koncem třetí třetiny poté, kdy Američané ve finálovém duelu vyrovnali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fejeton Miroslava Augustina.

Možná Kanaďané nepředváděli na celém turnaji nejvyrovnanější výkony, ale koho by to zajímalo? Nejcennější olympijské zlato, které by asi víc než polovina místních sportovních fanoušků byla ochotna vyměnit za všech 13 prvenství v ostatních sportech, země, která dala hokej světu, získala.

Kvůli nečekanému prodloužení se sice oslavy o pár minut pozdržely, ale alespoň dostali snad všichni žebráci z města možnost zaujmout co nejvýhodnější místo v blízkosti haly. I oni měli včera zač pít a oslavovat. Při odchodu z arény jim nějaký ten čtvrťák hodil snad každý.

Na poslední únorový den roku 2010 Kanaďané nikdy nezapomenou. Kdypak se něčeho podobného dočkáme zase my?

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme