Pořadatelé ve Vancouveru rozdali kromě medailí i tisíce kondomů

Olympijské hry jsou v první řadě souboji na sportovištích. Ovšem když se sejde několik tisíc lidí, zákonitě spousta z nich řeší otázku, co dělat ve chvílích volna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahájení ZOH ve Vancouveru - olympijský oheň

Zahájení ZOH ve Vancouveru - olympijský oheň | Zdroj: ČTK

O tom, kdo si odveze domů z Vancouveru ze sportovního pohledu suvenýr nejcennější – olympijskou medaili, budeme mít přehled dokonalý. Není však v lidských silách zjistit, kolik sportovkyň odjede se suvenýrem, který spatří až za 9 měsíců, bude bezesporu krásnější a je třeba k němu vyvíjet trochu jinou, příjemnější činnost než do vyčerpání běhat, bruslit či třeba skákat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fejeton Miroslava Augustina.

Od roku 1992 nedělá pořadatelům her problém přiznat si, že v olympijské vesnici žijí mladí lidé, kteří umí nejen závodit, ale také se bavit i mezi sebou navázat milostné vztahy, a tak kromě jídla či pití je zásobují i kondomy.

Kanadští organizátoři tuto tradici neporušili, mezi sportovce a jejich doprovod rozdali sto tisíc těchto ochranných prostředků. Na  6 800 osob ubytovaných ve vesnicích ve Vancouveru a Whistleru počet nemalý, jenže jak se ukázalo, nedostatečný, a tak pořadatelé narychlo zajistili dodávku dalších osmi a půl tisíce kusů.

Olympijské vesnice se totiž vylidní až v pondělí a zdaleka nejbouřlivější v nich bude noc po slavnostním zakončení her.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme