Kanaďané se snaží uhodnout, kdo zapálí olympijský oheň

Asi 12 tisíc běžců si letos předalo olympijskou pochodeň na cestě do Vancouveru. Jenom jeden z nich, ten poslední, ale bude mít čest zapálit olympijský oheň. Kandidátů je několik a jsou to samá slavná jména.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vancouver 2010

Vancouver 2010

„Myslím, že to bude Wayne Gretzky nebo jiná podobná hvězda," tipuje jeden z obyvatelů Vancouveru. Není sám, bývalého legendárního hokejistu s číslem 99 by tady do čestné role pasoval kde kdo.    

Wayne Gretzky pochází z provincie Ontario. Praví vancouverští patrioti by ale raději viděli, aby olympijský oheň zapálil někdo místní, z provincie Britská Kolumbie. A kandidát je jasný.    

„Chtěla bych, aby to byla maminka Terryho Foxe,"  říká 40letá Althia, ale jedním dechem dodává, že pochodeň stejně nejspíš do cíle donese Wayne Gretzky.    

Terry Fox se proslavil jako bojovník s rakovinou, který se v roce 1980 navzdory nemoci pokusil přeběhnout celou Kanadu. Řada lidí ve Vancouveru si myslí, že právě někdo z rodiny Terryho Foxe by měl morální právo zapálit olympijský oheň.     Kanadská média dokonce spekulují o tom, že by oheň mohl zapálit Foxův hologram. „Hologram? - to by bylo divné, ne...," podivuje se třicátnice Líjén. Dodala, že preferuje skutečné osoby a ráda bych tam viděla právě někoho z rodiny Terryho Foxe. „Vyrůstal tady."    

Zatímco se pozornost soustředí na posledního běžce, pochodeň je stále na cestě a dějí se kolem ní zajímavé věci. Jeden z běžců se třeba nechal několik set metrů doprovázet svojí přítelkyní.    

Když doběhl, klekl si před ní na zem a požádal ji o ruku. Asi vás nepřekvapí, že ve slavnostní okamžik, před zapnutými kamerami a stovkami diváků, nedokázala říct ne.

Milan Kopp, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme