Český olympijský dům ve Vancouveru je daleko od centra dění

Bývá dobrým zvykem, že Český olympijský dům propaguje na olympiádě Českou republiku. Pokud vám přijde zbytečné tuhle zdánlivou samozřejmost připomínat, poslechněte si olympijský deník Vojtěcha Bergra. Český olympijský dům ve Vancouveru totiž určitě má co zlepšovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahájení ZOH ve Vancouveru - olympijský oheň

Zahájení ZOH ve Vancouveru - olympijský oheň | Zdroj: ČTK

Je tu krásné konferenční centrum a dají se tu pořádat skvělé večírky. Ale těžko říct, jestli tyhle výhody luxusního hotelu, ve kterém se nachází Český olympijský dům, ocení taky čeští fanoušci. Český dům je totiž daleko od centra a na cestu sem si musíte vyhradit aspoň 45 minut.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vojtěch Berger se vydal do Českého olympijského domu.

Šéfka českého domu Alena Kindová nevidí odlehlost místa jako nevýhodu, dokonce právě naopak. „Díky tomu, že to není úplně ve středu dění, tak tady máme větší klid a větší možnost se lidem věnovat,“ řekla Kindová.

Když přijde do českého domu obyčejný fanoušek, dostane malé pivo, absolvuje krátkou prohlídku a může jet zase domů. Kdo chce zůstat, a dát si třeba oběd, nebo popít s českými sportovci, musí zaplatit. Celodenní vstupenka do českého domu stojí 95 kanadských dolarů, tedy asi 1700 korun.

„Přímo fanoušci sem příliš nechodí. Ale chodí se hodně Čechoameričanů, denně do deseti lidí,“ podotkla Kindová.

No buďme rádi aspoň za těch deset. I když při pohledu na fronty zájemců stojících před olympijskými domy jiných zemí v centru Vancouveru, je jasné, že by to mohlo být mnohem víc.

Vojtěch Berger, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme