Čeští hokejisté ve Vancouveru poprvé trénovali

Čeští hokejisté mají za sebou první trénink na olympijském ledě. V aréně Canada Hockey Place se jich zatím sešlo jen sedm. I tak si ale po dlouhé cestě pochvalovali, že mohou nazout brusle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička | Zdroj: ČTK

Český hokejový tým je ve Vancouveru zatím složený pouze z hráčů působících v Evropě. Vládní letadlo přivezlo do dějiště her dva borce z české extraligy a pětici z ruské KHL.

Formu brankáře Štěpánka tak mohli na prvním tréninku v Canada Hockey Place prověřit pouze Jágr, Červenka, Rolinek, Čajánek, Blaťák a Vašíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté ve Vancouveru poprvé trénovali

„Speciálně tady na tom hřišti jsem zase tak často nebyl, protože byli ve druhé konferenci. Já jsem sem přijel jenom párkrát. Vzpomínky jsou krásné a nějak dál se tím moc nezabývám,“ říkal hráč ruské Jaroslavli Josef Vašíček, který se na stadion klubu NHL vrátil po dvou letech.

Také pro šéfa české střídačky Vladimíra Růžičku nebylo prostředí ve Vancouveru úplně neznámé. „Hala je pěkná, to jsem si prohlédl na tréninku. Ale samozřejmě už je starší, tak uvidíme. Hlavně abychom tady dobře hráli a aby se nám tady dařilo.“

Složení útoků

Při dlouhé cestě do Vancouveru měl hlavní kouč české reprezentace dost času přemýšlet o sestavě týmu pro první zápas se Slovenskem. Ten se bude hrát v úterý večer.

„Už se to trochu rýsuje, ale pořád ještě nejsem rozhodnutý. Ta lajna ‚Eli', tam to je jasný, ‚Pleky' a ‚Havly'. U té druhé lajny Jarda, ‚Čája' a uvidíme, koho tam zařadíme,“ řekl ke složení útoku Vladimír Růžička.

Abychom to přeložili pro ty, kdo neznají hráče podle přezdívek: v prvním útoku bude trojice Havlát, Plekanec, Eliáš a ve druhém Jágr s Čajánkem. Koho postaví Růžička vedle nich, o tom jasno nemá. „Může tam být ‚Červus', může tam být Milan Michálek, může tam být Martin Erat."

Vedle Jágra s Čajánkem tedy nastoupí buď Červenka, Michálek, nebo Erat. Ovšem zvláštní význam tomu Růžička stejně nepřikládá, všechno se může rychle změnit už v průběhu prvního duelu.

„Tam je jenom jeden trénink. To je samozřejmě malá doba na to něco zjistit. Kdyby bylo těch tréninků čtyři pět, tak samozřejmě z té hry to vidíte. Ale stejně pak vám nejvíce ukáže zápas. Z toho budeme vycházet, podle toho, jak bude ten zápas vypadat. Uvidíme,“ konstatoval Vladimír Růžička.

Ani druhý trénink české hokejové reprezentace trenérům moc neukáže. Zatím se nikdo další k týmu nepřidá, až v sobotu večer přiletí do Vancouveru obránce Toronta Tomáš Kaberle. Většina hráčů z NHL se připojí až v neděli.

Miroslav Bureš, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme