Nemáme špatné přesilovky, říká obránce Židlický

Čeští hokejisté zvládli na olympijských hrách ve Vancouveru i druhý zápas. Po výhře nad Slovenskem porazili i Lotyšsko, tentokrát 5:2. Před nedělním duelem s Ruskem mají nejblíže k přímému postupu do čtvrtfinále. Stačí jim proti jednomu z největších favoritů turnaje uhrát bod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čajánek, Jaromír Jágr a Marek Židlický se radují z gólu

Petr Čajánek, Jaromír Jágr a Marek Židlický se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Český tým zvládl první dva zápasy proti Slovensku a Lotyšsku tak, jak potřeboval. Po výhře nad Slovenskem chtěl duel s Lotyšskem rozhodnout co nejdřív. To se mu povedlo, po pěti minutách vedl 3:0, v polovině zápasu už 4:0 a to se nakonec ukázalo jako rozhodující moment.

Češi si pak totiž vybrali neplánované slabší minuty, nechali soupeře snížit na 4:2 a málem se o vítězství strachovali. „Trošičku jsme přestali hrát, Lotyši moc nehráli u sebe v pásmu a spíše se šetřili na protiútoky. Jsou to takové nepříjemné zápasy,“ řekl po utkání obránce Marek Židlický.

Třetí třetina obou zápasů byla z pohledu české taktiky podobná. Jak proti Slovensku, tak s Lotyšskem hlídali  Češi dvougólový náskok. A stejně jako proti Slovákům se příliš neprosazovali v přesilovkách. Z osmi využili jen dvě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obránce Marek Židlický po utkání s Lotyšskem

„Myslím, že je zvládáme docela dobře, ale měli bychom v nich dávat víc gólů. Přesilovky totiž budou rozhodovat,“ uvědomuje si Židlický.

Po dvou výhrách má český tým plný počet bodů a z posledního zápasu s Ruskem mu stačí jediný bod, tedy i prohra v prodloužení, aby si pozici udržel. Postoupil by tak přímo do středečního čtvrtfinále, čímž by se vyhnul úternímu osmifinálovému duelu.

„Budeme chtít vyhrát, půjdeme do zápasu od začátku naplno. Nebudeme počítat, že nám stačí bod,“ řekl před nedělním duelem s Ruskem Marek Židlický. Zápas začíná ve 21 hodin středoevropského času. Díky přímému přenosu Radiožurnálu můžete být u toho.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme