Ruské útočné hvězdy dnes proti Česku

České hokejisty čeká večer na olympijských hrách zápas proti Rusku. Výběr trenéra Vjačeslava Bykova se před zahájením turnaje netajil tím, že přijel do Vancouveru pro zlaté medaile. Rusové přivezli na olympijský turnaj mužstvo hvězd, které snad pouze Kanadu bere jako rovného soupeře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin

Alexandr Ovečkin | Zdroj: ČTK

Ruské hvězdy sice už ve druhém utkání zaváhaly se Slovenskem, ale to nic nemění na tom, že jsou pořád jedním z hlavních favoritů turnaje. Především ofenzivní síla tohoto týmu bere dech. Malkin, Dacjuk, Kovalčuk, Ovečkin a další. Kdo z nich je vlastně v současné době nejlepší?

„Pro mě je nebezpečnější hráč ten, který tvoří hru a dokáže dát gól, takže pro mě by to byl Malkin nebo Sjomin. Tím neříkám, že Ovečkin není nebezpečný, samozřejmě, že je strašně nebezpečný. Ale Malkin dokáže dát krásnou a nečekanou přihrávku, takže spíš volím jeho,“ říká český útočník Tomáš Plekanec.

Přehrát

00:00 / 00:00

České hokejisty čeká Rusko

Stejně jako další čeští reprezentanti se potkává s ruskými esy v NHL. Ještě lépe může hodnotit soupeřovy útočníky obránce. K těm nejzkušenějším v českém týmu patří Pavel Kubina, který nejprve porovnal Ovečkina s Kovalčukem.

„Rychlostně jsou na tom podobně, Kovalčuk hraje při přesilovkách hodně na modré čáře, Ovečkin hraje více do těla a lépe brání. Oba jsou schopní dát pár gólů za zápas. Dacjuk je výborný směrem dozadu a Malkin je mladý hráč a také umí všechno,“ vyjmenoval Kubina největší přednosti ruských hvězd.

Ilju Kovalčuka dobře zná brankář Ondřej Pavelec ze společného působení v Atlantě. Teď už sice ruský střelec hraje v New Jersey, ale dříve s Pavelcem často soutěžili při samostatných nájezdech.

„Když má puk, těžko se odstavuje, nedá se přečíst. Důležité je nenechat mu prostor ke střele, pokusit se mu hokej znechutit,“ poradil svým spoluhráčům Ondřej Pavelec.

K udržení první příčky stačí Česku bod

Oběma soupeřům půjde v posledním zápase ve skupině o první místo, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále. Ruský trenér Vjačeslav Bykov se rozhodl po prohře se Slovenskem ke změnám v sestavě.  Proti Česku nastoupí hlavní  hvězdy  -  Alexandr Ovečkin a Jevgenij Malkin - v jednom útoku.

Podle Jaromíra Jágra je klíč k úspěchu v dobré defenzivě. „Musíme hrát ze založené obrany. Voki  /Tomáš Vokoun/ musí chytat výborně a  hlavně  útočníci se musí lépe vracet a hrát víc na obranu. Myslím si, že útok může dát nějaké góly. Ale musíme zabezpečit obranu, aby oni nedali góly.  Bude to těžké, ale dá se to zvládnout,“ řekl Jágr.

Miroslav Bureš, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme