Čeští hokejisté skončili ve skupině na druhém místě

První porážku museli strávit čeští hokejisté na olympijském turnaji. Rusku podlehli 2:4. V očekávaném souboji o první místo ve skupině B neuspěli Češi proti Rusům i proto, že hráli jinak než v prvních dvou zápasech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusko - ČR

Rusko - ČR | Zdroj: ČTK

Český celek nastoupil proti Rusku s až příliš velkým respektem. Víc do hry se dostal až za stavu 3:1 ve třetí třetině.

„Šance jsme tam měli, teď ve třetí třetině určitě. Když takovýhle manšaft odskočí o dva góly, tak je to těžké dotahovat. My jsme šli za tím, tam není čeho litovat. Bohužel jsme nedali o gól navíc. Hlavně v první třetině jsme moc nevěděli, co máme dělat. Pak jsme začali trochu víc bruslit a dávat si to za ně. I fyzicky jsme hráli a tlačili se do brány, takže druhá půlka zápasu byla lepší,“ zhodnotil kapitán týmu Patrik Eliáš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eliáš a Plekanec po zápase s Ruskem

Ani Rusko nehrálo tentokrát tak útočně a agresivně jako proti Slovensku. Jeho hráči se poučili a předvedli daleko disciplinovanější výkon.  

„Každý vidí, že ty týmy jsou hodně kvalitní, ať už je to tady kdokoliv. Když to otevřete a nebudete hrát dobře zezadu, dobře do obrany, tak se vám to nemusí vyplatit. I takový manšaft, který má skvělou ofenzivu, tak bude hrát zezadu, to je základ úspěchu. Všichni si jsou toho vědomí a všichni tak budou hrát.“

Silnou stránkou českého týmu na hrách zatím nejsou přesilovky. Proti Rusku jich Eliáš a spol. hráli šest, zatímco soupeř polovinu. Proměnit dokázali Češi jedinou, když na trestné lavici seděli dva ruští hokejisté.

„Tam je to potřeba uklidnit. Prostě to tam pálit a dávat takové ty ošklivé góly. Prostě někdy to tam jde a někdy ne.“  

Stejně jako kapitán týmu Patrik Eliáš také jeho spoluhráč z prvního útoku Tomáš Plekanec viděl hlavní potíž českého týmu v zápase s Ruskem v malé útočné aktivitě, především střelbě.  

„Udělali jsme tam některé chyby, nebyl to od nás suprový zápas. Víc střel a víc jít do brány. Házet to tam pořád a prostě to tam padne. Oni tam dali gól, že se to motalo mezi kruhy, a on do toho plácnul, ani nevěděl jak. Je to těžké pro brankáře, protože je to strašná rychlost. A my musíme dělat to samé.“

Chabou útěchou pro Tomáše Plekance je jeho výborná střelecká bilance. Trefil se i proti Rusku, zatím v každém utkání olympijského turnaje dal gól.  

„Tak to je úplně jedno. Já jsem rád, že to tam padá a že to trošku pomáhá týmu, ale dnes to moc nepomohlo. Doufám, že příště vyhrajeme, a je jedno, jestli dám gól já, nebo někdo jiný.“

Jak říká Tomáš Plekanec, další zápasy na turnaji ještě přijdou. A v nich už půjde o všechno.

Miroslav Bureš, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme