Martin Erat se na druhý týden olympiády těší

Soupeřem českého týmu bude ve Vancouveru podruhé Lotyšsko. V základní skupině ho svěřenci trenéra Růžičky porazili 5:2 a favoritem na vítězství a postup do čtvrtfinále jsou i nyní. Zaskočit by je neměla ani změna prostředí. Zápas se nebude hrát v Canada Hockey Place, ale v menší univerzitní Thunderbird Areně, což hráči jako problém nevidí. Třeba útočník Martin Erat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí střílí úvodní gól zápasu s Lotyšskem

David Krejčí střílí úvodní gól zápasu s Lotyšskem | Zdroj: ČTK

Český tým se pro osmifinále přesunul do jiné haly. Trenér Růžička to zrovna nechválil. Jak vy vnímáte tuto změnu, z haly, která měla skoro dvacet tisíc diváků, teď do daleko menší arény?

Určitě to bude pro nás něco jiného, ale když chceme vyhrát, tak musíme vyhrát kdekoliv. Bude to zajímavé, že budeme před menším publikem. Zase to může být výhoda pro nás, uvidíme.

Přehrát

00:00 / 00:00

Erat před osmifinále s Lotyšskem

Zápas bude zvláštní tím, že proti Lotyšsku jste hráli nedávno ve skupině, víte už, na čem budete, co se týká soupeře, nicméně i on bude vědět, s kým má tu čest.

Já si myslím, že je to celkem jedno, koho jsme ve čtvrtfinále dostali. Jestli s Lotyši, nebo Nory, když chceme vyhrát, musíme vyhrát s kýmkoliv. Musíme se na ten zápas připravit jako na každý jiný a prostě se musí vyhrát.

Není pro nás trochu výhodou, že víme, že to Lotyši nezabalili ani za stavu čtyři nula?

Lotyši nemají co ztratit. Ti sem přijeli a věděli, že budou v hodně těžké skupině. Věděli, že jsou outsideři, takže museli hrát každý zápas naplno.

Budete hrát na jiném místě v sestavě, je to pro vás velká změna, nebo je to dá se říct jedno?

Když jdete do toho zápasu, tak si myslím je úplně jedno, s kým nastupujete. Na každý zápas se připravuji stejně. S Patrikem už jsem hrál, Plekiho znám, takže to pro mě nebude taková obrovská změna.

První lajna, hodně příležitostí, těšíte se?

Tak jestli jste v první, nebo ve čtvrté lajně, prostě každá lajna musí dávat góly a každá lajna musí na ledě dělat to, co se od ní očekává. Od Patrika a od Plekiho se očekávají góly, tak doufám, že jim k tomu pomůžu.

Fanoušci jsou velice optimističtí, sdílíte jejich optimismus?

V prvních třech zápasech o nic nešlo, teď teprve začíná turnaj. Teď bude obrovské nasazení, druhý týden bude krásný.

Miroslav Bureš, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme