Kaberle si po osmifinále oddechl

Po osmifinálovém duelu s Lotyšskem si čeští hokejisté pořádně oddechli. Přestože ho měli téměř celou dobu pod kontrolou a vedli 2:0, nakonec dostali dva góly a postup museli zachraňovat až v prodloužení. O utkání hovořil obránce Tomáš Kaberle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový tým během zápasu s Lotyšskem

Český hokejový tým během zápasu s Lotyšskem | Zdroj: ČTK

Tomáši, gratuluji k postupu. Zdálo se, že to bude pohodový zápas. A nakonec takovéhle drama…

Začátek nám vyšel, tak jak jsme potřebovali. Druhou třetinu a polovinu třetí jsme se trápili, nemohli jsme dát uklidňující třetí gól, a pak se to otočilo. Dali jeden, druhý a pak už to bylo vabank, kdo dá ten rozhodující. Naštěstí Krejča to tam hezky dal a my máme postup. Nikdo se neptá, jak se to stalo, ale určitě jsme to chtěli jednodušší.

Mně se zdálo, že máte zápas pod kontrolou a že jste šetřili síly. Takže tak to nebylo?

Ani ne, byl tady těžký povrch, bylo to hodně měkké. Vždy druhých deset minut to hodně skákalo a to vyhovovalo jim. Měli jsme velké šance, ale jejich gólman chytal výborně. Třetí, čtvrtý uklidňující gól tam nepadly a shodou okolností jim to tam padlo potom ke konci. Ještě že jsme vyhráli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Keberle po zápase s Lotyšskem

Může být výhodou pro nás před čtvrtfinálovým zápasem s Finy, že známe ten stadion a že jsme si vyzkoušeli to, o čem mluvíte, tedy ten nekvalitní led?

Oni tady dnes trénovali a určitě budou i zítra. To je pro všechny stejné. V dnešní době to není výhoda. Finové tady mají výborný manšaft a musíme se na to připravit od první minuty. Máme jenom noc předtím. Uvidíme, jak to dopadne.

Kolik nám tenhle zápas sebral sil před tím čtvrtfinále?

Všichni jsou zvyklí hrát dva zápasy ve dvou dnech. Určitě to trošičku vezme, kór když se hraje prodloužení. Musíme teď pít hodně vody, uklidnit se, sníst trochu jídla, dobře se vyspat a připravit se na to.

Jaromír Jágr nemohl hrát polovinu zápasu, bylo to hodně znát?

Určitě, když chybí Jarda Jágr, tak je to hodně znát, ať je to v klubu nebo za nároďák. Doufejme, že bude schopen hrát.

Miroslav Bureš, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme