Tomáš Kaberle: Chtěli jsme jít ve stopách Sáblíkové

Čtvrtfinálový zápas českých a finských hokejistů nebyl žádnou přestřelkou a nenabídl až tak zajímavou podívanou. Podle Tomáše Kaberleho rozhodl vyrovnaný souboj jediný gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté po prohraném čtvrfinálovém duelu s Finskem

Čeští hokejisté po prohraném čtvrfinálovém duelu s Finskem | Zdroj: ČTK

Utkání s Finskem bylo velmi vyrovnané, vyhrál podle vašeho názoru šťastnější tým?

Myslím si, že to tak bylo. Ze začátku jsme se sice dostali do problémů kvůli častému vylučování, ale druhou půlku jsme byli podle mě lepším týmem. Škoda, že rozhodla zase přesilovka. Tahle branka byla hodně šťastná, Kubinovi spadla helma, a tak to měli snazší.

Tohle utkání bylo o jednom gólu. My jsme měli šance, jenže jsme je neproměnili. No a tak to padlo na druhé straně. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, když nedáme branku, tak zkrátka nevyhrajeme.

Přehrát

00:00 / 00:00

proud-ZOH-hokej-Kaberle po Finsku.mp3

Oba týmy se do šance dostávaly jen těžko, mohlo to být i špatným ledem, na který jste poukazovali už po zápase s Lotyšskem?

Je to možné. Hlavně ale obě mužstva věděla, o co v tomhle utkání jde. Hrál se tak spíš defenzivní hokej. Nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Ale my ji přesto udělali, a tak jedeme domů.

Olympijský turnaj přinesl skvělou podívanou, jaké si budete z Vancouveru odvážet zážitky?  

Tenhle turnaj se koná jednou za čtyři roky, a my tak máme možnost porovnat své schopnosti s těmi nejlepšími hráči na světě. Navíc každý chce reprezentovat svoji vlast. A o tom právě olympiáda je. K tomu jsme viděli i jiné sporty jako třeba rychlobruslení a skvělou Martinu Sáblíkovou, škoda jen, že jsme nešli v jejích stopách.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme