Krasobruslař Pljuščenko opět potvrzuje své kvality

Krasobruslař Tomáš Verner má o vrásku před olympijskými hrami víc. Rus Jevgenij Pljuščenko je před olympiádou ve Vancouveru ve výborné formě. Na národním šampionátu zajel bodově nejlépe ohodnocený krátký program historie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslař Jevgenij Pljuščenko

Krasobruslař Jevgenij Pljuščenko | Foto: Petra Čechová

Sedmadvacetiletý olympijský vítěz z Turína Jevgenij Pljuščenko svým výkonem na Ruském šampionátu všem soupeřům jasně vzkázal, že je připraven bojovat ve Vancouveru opět o vítězství. Po zlatém úspěchu na italském ledě si dal od závodů tři a půl roku pauzu, aby se vrátil možná ještě v lepší formě.

Suverénně vyhrál říjnové Grand Prix v Moskvě a nyní překonal svůj vlastní bodový rekord v krátkém programu. Od rozhodčích dostal za své vystoupení 100,09 bodu a překonal téměř o deset bodů vlastní dosavadní maximum, které vytvořil právě při svém triumfu v Turíně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krasobruslař Pljuščenko opět potvrzuje své kvality

"Hodnotím dobře, co jsem dnes předvedl. Bruslil jsem výborně. Jsem rád, že se vše podařilo," říkal po krátkém programu Jevgenij Pljuščenko.

Slavnému ruskému krasobruslaři se však v přípravě na velký olympijský comeback nevyhnuly komplikace. Začátkem prosince musel na pár dní přestat s tréninkem kvůli bolestem v levém koleně, který byly důsledkem intenzivního tréninku s kombinacemi čtverných skoků.

"Trochu mi to svazovalo nohy, ale jsem rád, že to předcházející drama dopadlo dobře. Jsem spokojen, jak jsem bruslil,"  pochvaluje si trojnásobný mistr světa a pětinásobný evropský šampion. Olympijská soutěž krasobruslařů začíná 16.února a na Jevgenije Pljuščenka bude určitě upřena největší pozornost.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme