Krátký program krasobruslařů ovládl Jevgenij Pljuščenko

Jevgenij Pljuščenko vede po krátkém programu soutěž krasobruslařů. Z českých zástupců dopadl lépe Michal Březina, který je na devátém místě. Tomáš Verner je na místě devatenáctém.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MICHAL BŘEZINA

MICHAL BŘEZINA | Zdroj: ČTK

Ruský obhájce prvenství z Turína Pljuščenko má na prvním místě těsný náskok před Američanem Evanem Lysackem a Japoncem Daisukem Takahašim. Mezi prvním a třetím místem je rozdíl pouze šest desetin bodu.

Michal Březina byl se svou jízdou, ve které předvedl trojitého axela, trojitého lutze i kombinace trojitého flipa s toeloopem, velmi spokojený. Mezi Evropany je ve Vancouveru třetí.   

Tomáš Verner pokazil hned první kombinaci čtverného toeloopa s trojitým flipem a následně upadl při doskoku u trojitého axela. Verner pak předvedl kombinaci trojitých skoků lutze s toeloopem, ale i tak je až na průběžném devatenáctém místě.

Volné jízdy čekají závodníky ve čtvrtek.

Muži - krátký program:
1. Pljuščenko (Rus.) 90,85 b., 2. Lysacek (USA) 90,30, 3. Takahaši 90,25, 4. Oda (oba Jap.) 84,85, 5. Lambiel (Švýc.) 84,63, 6. Weir (USA) 82,10, 7. Chan (Kan.) 81,12, 8. Kozuka (Jap.) 79,59, 9. Březina (ČR) 78,80, 10. Ten (Kaz.) 76,24, ... 19. Verner (ČR) 65,32.

Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme