Americký krasobruslař Lysacek získal olympijský titul, Březina skončil desátý

Fenomenální ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko neobhájil vítězství na olympijských hrách. Ve Vancouveru se musel spokojit se stříbrnou medailí. Zlato bere Američan Evan Lysacek a bronz Japonec Daisuke Takahaši. Michal Březina si oproti krátkému programu pohoršil a klesl po volných jízdách z devátého na desáté místo. Tomáš Verner obsadil devatenáctou příčku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

krasobruslař Jevgenij Pljuščenko

krasobruslař Jevgenij Pljuščenko | Foto: Petra Čechová

Volné jízdy slibovaly napínavý souboj o první místo, což se také potvrdilo. Evan Lysacek jel jako předposlední v pořadí a díky osobnímu rekordu se dostal bezpečně do vedení. Poté už mohl americký krasobruslař pouze čekat, jak se povede obhájci titulu z Turína Jevgeniji Pljuščenkovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Březina zhodnotil své vystoupení na olympijských hrách

Rus předvedl ve své jízdě na rozdíl od Lysaceka čtverný skok, ani ten mu ale nakonec k vítězství nepomohl. Fenomenální Pljuščenko tak nevyhrál poprvé od svého loňského návratu k soutěžnímu krasobruslení.

Deváté místo po krátkém programu neudržel Michal Březina. Ve volné jízdě předvedl několik zaváhání včetně pádu, klesl však pouze o jednu příčku, a může tak být se svým prvním vystoupením na olympijských hrách spokojený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Verner zhodnotil po volné jízdě své vystoupení na olympiádě

Nespokojený naopak bude odjíždět z Vancouveru Tomáš Verner. Mistr Evropy z roku 2008 se nevyhnul ani ve volné jízdě chybám, a v konečném pořadí tak obsadil devatenácté místo.

ZOH - krasobruslení - muži - konečné pořadí po volném programu:

1. Lysacek (USA) 257,67 b., 2. Pljuščenko (Rus.) 256,36, 3. Takahaši (Jap.) 247,23, 4. Lambiel (Švýc.) 246,72, 5. Chan (Kan.) 241,42, 6. Weir (USA) 238,87, 7. Oda 238,54, 8. Kozuka (oba Jap.) 231,19, 9. Abbott (USA) 218,96, 10. Březina 216,73, ...19. Verner 184,74.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme