Michal Březina chtěl být hokejistou

Michala Březinu už musí svět, na základě dosažených výsledků, prostě a jednoduše brát. Stejně tak jako fanoušci poté, co už dvakrát v letošní sezoně nechal za sebou ve výsledkové listině Tomáše Vernera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina

Michal Březina | Zdroj: ČTK

Co ale Michalovy první sportovní krůčky? Na brusle se postavil v sedmi letech. Jenže proč zvítězilo právě krasobruslení? Neuvažoval třeba o hokeji, který je přeci jen populárnější?

"Já jsem původně hokej chtěl hrát. Začal jsem vlastně když bylo Nagano, tak jsem začal trošičku. Samozřejmě taťka, který věděl, jak to bylo dřív, tak říkal nejdříve se naučíš bruslit a pak můžeš být hokejista. Takže jsem se naučil bruslit a tak se mi to zalíbilo, že jsem u toho zůstal," popisuje Březina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Březina chtěl být hokejistou

Jedině Kometa

Právě s hokejem měl Michal spojený jeden ze svých prvních sportovních snů. "To byl sen dostat se do národního týmu. Samozřejmě, jak jsem začal bruslit, tak to nějak opadlo, ale kdybych začal hrát hokej určitě bych šel do Komety. Určitě bych nešel jinam. Brňák, tak jinam než do Komety."

Dnes svého rozhodnutí rozhodně litovat nemusí. "Je pravda, že kdybych na takovéhle úrovni hrál hokej, tak hraji i v NHL, ale není třeba toho litovat, už jsem v podstatě v letošním roce objel celý svět," nelituje krasobruslař.

Pro Michala přitom představuje krasobruslení ve své podstatě srdeční záležitost. Naskytla se mu navíc možnost poznat, kromě Ondreje Nepely, všechny naše olympijské medailisty.

"Je to úplně super, když si na mě vzpomenou a napíšou mi. Třeba Petr Barna mi napsal email po juniorském světě, že mi gratuluje k medaili a to strašně potěší."

Čtevrný skok

Především je ale důležité, že Michalovi nechybí chuť k tomu, aby zvládal dřinu spojenou právě s krasobruslením. Závodník Stadionu Brno ale má ještě jeden rest. Stále ještě váhá se zařazením čtverného skoku.

"V tréninku v jízdách ještě není stoprocentní, ale když ho jezdím samostatně, tak ze čtyř vždycky alespoň dva udělám. To znamená, že je tam padesáti procentní jistota,"
vysvětluje Michal.  

Možná ten správný čas přijde na olympiádě ve Vancouveru. A očekávání z vystoupení pod pěti kruhy?

"Samozřejmě budou tam všichni, které znám, takže z nějakým výsledkem počítám. Určitě bych se chtěl dostat do finále a potom ten výsledek ať už bude jakýkoli, když se povede, tak to bude výborný výsledek. Hlavně ta atmosféra bude jiná a to bude pro mě obrovský zážitek," říká před cestou do Kanady Michal Březina.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme