Start lyžařky Vonnové na OH je v ohrožení

Zimní olympijské hry ve Vancouveru možná přijdou o svou velkou hvězdu. Nejlepší lyžařce sezóny Lindsey Vonnové hrozí, že kvůli zranění nohy přijde o start na vrcholu letošního roku. Vedoucí žena Světového poháru si při tréninku v Rakousku poranila holeň a trápí ji silné bolesti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžařka Lindsey Vonnová

lyžařka Lindsey Vonnová | Zdroj: ČTK

"Mám zhmožděninu. To znamená, že sval krvácí, někde hluboko uvnitř. Doktoři mi řekli, že to může trvat pár týdnů než se to úplně zahojí. A když se po sjezdovce řítite rychlostí 120 kilometrů za hodinu, tak právě na holeň působí obrovský tlak. Nevím, jestli budu schopná to vydržet," popsala své zranění Lindsey Vonnová.

Jasněji by mělo být po dnešním tréninku superkombinačního sjezdu, ke kterému je Vonnová rozhodnutá nastoupit, pokud jí to zranění dovolí. O jejím startu nakonec rozhodnou lékaři amerického týmu, kteří jsou optimisty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lindsey Vonnová ke svému zranění.mp3

"Lindseyin stav se pořád zlepšuje, její plán se nemění - absolvovat všechny tréninky i závody. Rozhodovat se budeme vždy každý den ráno podle aktuální situace. Je to velmi bolestivé zranění svalu, které si přivodila o hranu své lyžařské boty. Ale Lindsey je mentálně hodně silná, takže to podle mě zvládne," řekl doktor Bill Sterett, který o zdraví americké lyžařky pečuje od jejích třinácti let.

K uzdravení má suverénce Světového poháru pomoci mimo jiné i žervé. Nikoli snad, že by ho Vonnová ve zvýšené míře konzumovala, ale přikládá speciální německý typ tvarohového sýra zvaný Topfen na svou zhmožděninu. Poradili jí to lékaři v Rakousku.

Petr Souček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme