Bauer: Northug už mě pozdraví. Na kafe však spolu nepůjdeme

Nebude to jenom souboj Bauera s Northugem. Tuhle mantru opakuje český běžec na lyžích Lukáš Bauer už dlouhé týdny. Stejně však nemůže dosáhnout toho, aby blížící se závody na olympijských tratích ve Whistleru všichni právě takhle nevnímali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer na trati

Lukáš Bauer na trati | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Norský reprezentant Petter Northug platí za sebevědomého mladého muže, kterému po třech zlatých medailích ze světového šampionátu v Liberci nemělo nic zabránit v tom, aby se stal dlouhodobým králem běžeckého lyžování.

Podzimní část Světového poháru to potvrdila, všestranný rodák z Mosviku jí dominoval, jenže po Novém roce – během prestižního seriálu Tour de Ski – mu srazil hřebínek i sebevědomí Lukáš Bauer, který ho v posledních dvou závodech doslova rozcupoval a slavil celkové vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proud-ZOH-CC-Bauer pred závody.mp3

„Po Tour de Ski mě docela překvapilo, že do šesté nebo sedmé etapy byli Noři z průběhu nadšení, a najednou po konci Tour začali křičet, jak je systém špatný a že je potřeba ho změnit,“ řekl s úsměvem Lukáš Bauer.

Čtyřiadvacetiletý Northug má nyní šanci vrátit ve Vancouveru svému rivalovi tvrdý direkt z posledního období. Oba dva favoriti se dokonce v olympijské vesnici už potkali, poprvé od chvíle, kdy na Northuga čekal Bauer v cíli poslední etapy Tour de Ski na vrcholu sjezdovky Alpe Cermis.

Norův arogantní styl

„Pozdravili jsme se, ale na kafe jsme spolu nešli. Asi mě teď bere trošku víc než předtím. Zase na druhou stranu nikdy jsem o něm netvrdil, že je to vnitřně špatný kluk. Zkrátka závodí svým stylem a ten se nemusí spoustě lidí zamlouvat,“ popisoval český reprezentant.

Doufejme, že Lukáš Bauer nebude mít s Petterem Northugem problém nejen lidsky, ale ani sportovně. Poprvé spolu tihle dva poměří olympijskou formu v pondělí po půl desáté večer českého času, kdy je na programu závod na 15 kilometrů volně s individuálním startem.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme