Sdruženář Churavý skončil dvanáctý, zlato má Lamy-Chappuis

Sdruženář Pavel Churavý skončil dvanáctý v olympijském závodu na deset kilometrů. Zlatou medaili získal pro Francii nejlepší závodník letošní sezony Světového poháru Jason Lamy-Chappuis, který o svém triumfu rozhodl v závěrečném sprintu. Stříbro vybojoval Johnny Spillane, který získal pro Spojené státy historicky první olympijskou medaili v severské kombinaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sdruženář Pavel Churavý se svými skočkami při olympijském závodě jednotlivců

Sdruženář Pavel Churavý se svými skočkami při olympijském závodě jednotlivců | Foto: ČRo

Nejlepší skok na středním můstku předvedl Fin Janne Ryynänen, který skočil 105 metrů. Churavý trochu doplatil na vítr, dvakrát se musel vrátit z lavičky a čekat na lepší podmínky. Nakonec předvedl skok dlouhý 99 metrů a do běžecké části startoval 56 sekund po Ryynänenovi. Skok se nepodařil ani Francouzi Lamymu-Chappuisovi.

Na třetí místo ztrácel Churavý 14 sekund, ale v desetikilometrovém běhu už ztrátu nedohnal. Nepodařilo se mu zachytit nástup sedmi běžců v čele s Američany a pohyboval se v další skupině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Pavlem Churavým exkluzivně po závodu ve Whistleru

„Bylo špatný, že jsem startoval o trochu vzadu, protože skupina rychlých běžců byla přede mnou. Hned v prvním kopci už jsem neměl závětří za nimi, nepodařilo se mi s nimi držet krok, stálo mě to hodně sil. Potom jsem celé kolo odjel sám, než mě dojela další skupina a mohl jsem si trochu odpočinout,“ popsal průběh závodu Pavel Churavý.

Skupinu rychlých běžců vedli Američané, Japonci Kobajašimu se ji nepodařilo roztrhnout a nastoupené tempo nevydržel. V závěrečném sprintu ale ani Američané nestačili na Francouze Lamyho-Chappuise. Z českých reprezentantů se dařilo Tomáši Slavíkovi, který skončil dvacátý. Miroslav Dvořák obsadil 39. místo a Aleš Vodseďálek byl čtyřiačtyřicátý.

Výsledky severské kombinace:

1. Lamy-Chappuis (Fr.) 25:47,1, 2. Spillane (USA) -0,4, 3. Pittin (It.) -0,8, 4. Lodwick (USA) -1,5, 5. Stecher (Rak.) -13,6, 6. Demong (USA) -17,9, 7. Kobajaši (Jap.) -21,9, 8. Koivuranta (Fin.) -29,8, 9. Moan (Nor.) -35,6, 10. Frenzel (Něm.) -36,1, ...12. Churavý -41,6, 20. Slavík -1:09,7, 39. Dvořák -2:46,4, 44. Vodseďálek -3:46,7

Alena Benešová, Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme