Lukáš Bauer se teď může soustředit na zlato

Lukáš Bauer se postaral o druhou českou medaili na olympijských hrách ve Vancouveru. Hned svůj první start na stadionu ve Whistleru proměnil v bronzovou medaili. Na patnáctikilometrové trati ho volnou technikou předstihli pouze vítězný Švýcar Dario Cologna a druhý Ital Pietro Piller Cottrer. Naprosto propadl největší favorit Petter Northug z Norska. Zato Lukáš Bauer se při rozhovoru usmíval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer po prvním závodě ve Vancouveru

Lukáš Bauer po prvním závodě ve Vancouveru | Zdroj: ČTK

Je to úleva, splnit si základní cíl, který jste otevřeně prezentoval, tedy jakoukoliv olympijskou medaili, hned v prvním závodě?

Určitě je to úleva. Jsem strašně rád, že jsem potvrdil to, co jsem říkal, že v pondělí ukážu fanouškům, že zprávy o nějaké krizi nebyly úplně košer.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Bauer po bronzu

Na trati jste pod sebe stlačil Švéda Hellnera, který byl od začátku v čele. Měl jste zprávy o tom, že právě přes něj vede cesta k medaili?

Já jsem měl informaci při nájezdu do druhého okruhu, že jsem čtvrtý až pátý, dejme tomu osm vteřin od bronzu. Půl minuty za mnou startoval Hellner, který pravděpodobně vedl, vizuální odstup byl hodně malý a já jsem měl velkou krizi od čtvrtého do jedenáctého kilometru, kdy jsem se dost vytrápil, a skoro už jsem nevěřil tomu, že budu moct zasáhnout do boje o medaili. Ale pak bylo vidět, že Hellner to asi přepálil a že má obrovské problémy, a věděl jsem, že v posledních třech kilometrech buď umřu, anebo tu medaili získám. Naštěstí jsem byl o trochu šťastnější než Hellner.

Co říkáte tomu, že Northug skončil úplně v poli poražených, až ve čtvrté desítce?

Myslím si, že to byl největší favorit. Od Tour de Ski jsem byl pod obrovským tlakem, co se týče očekávání medaile, ale myslím si, že to nebylo nic oproti tomu, pod jakým tlakem byl on. Stává se to. Ale myslím si, že do dalších bojů zasáhne, budou to hromadné starty a tam on je extrémně silný, takže ano, teď možná velké zklamání, ale jednoznačně s ním musíme počítat dál.  

Je pro vás klid do dalších závodů, že už základ máte splněný?

Pro mě je klid, že jsem prvním startem získal medaili. A teď, jak jsme vyhlásili náš smělý cíl, tak se můžu soustředit na to zlato.

Jan Kaliba, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme