Nepřímý přenos Bauerova bronzového závodu v podání servismana Fouska

Další českou medaili ze zimní olympiády vybojoval v běhu na patnáct kilometrů volně lyžař Lukáš Bauer. Na Radiožurnálu jste u toho mohli být díky přímému přenosu také. Ale neradi bychom vás ochudili ještě o ten nepřímý. Glosuje ho dvorní servisman Lukáše Bauera Vít Fousek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer s olympijskou medailí a dvěma úspěšnějšími soupeři

Lukáš Bauer s olympijskou medailí a dvěma úspěšnějšími soupeři | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Já jsem to tři čtvrtě závodu nečekal, že by to mohlo bejt takhle super.“

Lukáš Bauer totiž strávil celý závod na čtvrtém místě průběžného pořadí. Míchalo se to jak před ním, tak za ním. V polovině byl Švéd Marcus Hellner na prvním místě. Tři sekundy před druhým Colognou a osm před Italem Pillerem Cottrerem.

Bauer ztrácel na vedoucího Hellnera celkem 16 sekund. Nezdá se to moc, ale při tom, jak vyrovnaně spolu jezdí nejlepší lyžaři světa, jde o slušnou díru. Závod se však zdramatizoval. Hellner ztrácel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nepřímý přenos Bauerova bronzového závodu v podání servismana Fouska

Cologna se dostal na první místo, Piller Cottrer na druhé a z Hellnera se stal rázem největší Bauerův soupeř. Tak detailní měření posledních metrů nikdo jiný na světě kromě Víta Fouska neprovedl.

„Já jsem to měřil pod tím posledním kopcem, tam ještě prohrával o čtyři vteřiny, aj ten Hellner se mi zdál, že jede živě. Ale když jsem to měřil v poslední zatáčce před cílem, tak jeli nulu spolu stejně.“  

Lukáš Bauer byl v cíli, Hellner se do něj řítil… a spíkr sčítal sekundy ztráty na prvního Colognu. Hellner prohrál s Bauerem o sekundu a půl.

„To byly nervy jak sviňa. Já už jsem počítal s tím, že zůstane pátej. Je to bojovník jak prase, prostě vydřel to a je to supr, že to takhle dopadlo. Zasloužil si to strašně moc, jako ten bronz,“ říká Vít Fousek – servisman Lukáše Bauera a příležitostný komentátor Českého rozhlasu.

Tomáš Kohout, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme