Lyžařka Záhrobská se cítí na olympiádě v pohodě

Dobrá zpráva z olympijských sportovišť ve Whistleru: jedna z českých medailových nadějí se zdá být ve formě a v pohodě. Šárku Záhrobskou čeká slalom speciál, ze kterého chce medaili, až za týden, ale první závodní slalomovou jízdu na olympijské trati už má za sebou a povedla se jí. Ve druhé části superkombinace byla nejrychlejší ze všech a v součtu s první sjezdařskou částí obsadila sedmé místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Po sjezdu do superkombinace vypadala Šárka Záhrobská napjatě, v hlavě už měla slalomovou část a snažila se soustředit. Věděla, že před odjezdem na americký kontinent se při své parádní disciplíně necítila tak, jak by chtěla.

První ostrý start mezi slalomovými tyčemi ve Whistleru jí ale vykouzlil na tváři lehký úsměv. Byla prostě spokojená.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lyžařka Záhrobská se cítí na olympiádě v dobré pohodě

„Já jsem i v tom sjezdu dala maximum, i v tom slalomu. Dohromady to dalo sedmé místo, což si myslím, že je i nad očekávání. Já jsem určitě spokojená. Byl to moc hezký závod, povedlo se i počasí. A je tady i úžasná atmosféra,“ říkala po závodě Šárka Záhrobská.

Nejvíce si dobrých podmínek i atmosféry užila Maria Rieschová, která ve sjezdu ztratila jenom 33 setin sekundy na první Lindsey Vonnovou.

Když americká vítězka středečního sjezdu při slalomu chybovala a jízdu nedokončila, radovala se zkušená Němka ze své první olympijské medaile. A hned zlaté!

Zkouška na slalom speciál

Spokojená byla i Šárka Záhrobská, které se povedl slalom podle představ. Pokořila v něm všechny soupeřky a kromě své formy si otestovala i to, jak jdou dohromady slalom a whistlerský sníh.

„Slalom speciál se jede na sjezdovce vedle, na té chlapské. Ale cítím se dobře a doufám, že se mi to povede i v den slalomu. Je to příjemné se tak nějak rozzávodit a díky bohu, že jsme tady strávili ten týden nebo deset dnů špatného počasí, že se to odjelo a že jsme zúročili tady ten trénink,“ prohlásila sedmá žena olympijské superkombinace.

Šárka Záhrobská už měla v těchto dnech trénovat znovu v Nakisce, kde se připravovala před začátkem her. Ale počasím vynucené změny olympijského programu změnily také plány české lyžařky, která už ve Whistleru zůstane.

Neznamená to ale, že by se chystala nastoupit k sobotnímu superobřímu slalomu. „Budeme odpočívat a soustředit se na obří slalom a potom slalom. Myslím, že si dám na chvilku od rychlých disciplín zase oddech.“

Podle předvedeného výkonu v superkombinaci je Šárka Záhrobská žhavá kandidátka na další českou medaili z olympijských her.

Jan Kaliba, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme