Norka Björgenová vyhrála skiatlon a získala druhé zlato ve Vancouveru

Norská běžkyně na lyžích Marit Björgenová získala třetí medaili na olympijských hrách. Ve Whistleru vyhrála skiatlon na 7,5 kilometru klasicky a 7,5 kilometru volnou technikou. Pro stříbro si doběhla Švédka Haagová a bronz vybojovala Polka Justyna Kowalczyková. Nejlepší z českých reprezentantek byla třiadvacátá Kamila Rajdlová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marit Björgenová

Marit Björgenová | Zdroj: ČTK

Björgenová hned od začátku klasické části skiatlonu diktovala tempo, kterému stačilo jen šest lyžařek. Nic na tom nezměnilo ani přezutí lyží a běh volnou technikou. I při něm se norská lyžařka pokusila o nástup a postupně se jí podařilo osamostatnit se na prvním místě. Pro druhé zlato si ve Whistleru dojela s náskokem necelých devíti sekund.

Stříbro získala překvapivě Švédka Anna Haagová a bronz vedoucí závodnice Světového poháru Justyna Kowalczyková. O jejím třetím místě musela rozhodnout až cílová fotografie. Těsně čtvrtá skončila Norka Kristin Störmerová-Steiraová.

Přehrát

00:00 / 00:00

rozhovor s Kamilou Rajdlovou - exkluzivně z Whistleru

Kamila Rajdlová dlouho běžela v první dvacítce, nakonec klesla na 23. místo. Eva Nývltová doběhla jednapadesátá a Ivana Janečková kvůli zdravotním problémům do závodu nenastoupila.

Ženy - 15 km skiatlon:

1. Björgenová (Nor.) 39:58,1, 2. Haagová (Švéd.) -8,9, 3. Kowalczyková (Pol.) -9,3, 4. Steiraová (Nor.) -9,4, 5. Saarinenová (Fin.) -42,5, 6. Johaugová (Nor.) -51,9, 7. Longaová (It.) -1:04,1, 8. Kallaová (Švéd.) -1:20,4, 9. Follisová (It.) -1:23,5, 10. Rennerová (Kan.) -1:39,8, ... 23. Rajdlová -2:28,4, 51. Nývltová -4:54,7

Tomáš Kohout, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme