Běžci Kožíšek s Koukalem pojedou finále týmového sprintu

Čeští lyžaři Martin Koukal s Dušanem Kožíškem uspěli v semifinále olympijského sprintu dvojic volnou technikou a do finálové desítky postoupili z prvního místa. Eva Nývltová s Ivanou Janečkovou ženský závod kvůli zdravotním problémům neabsolvovaly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Koukal

Martin Koukal | Zdroj: ČTK

Koukal s Kožíškem vyhráli svoji semifinálovou rozjížďku hlavně zásluhou prvně jmenovaného, který na posledním úseku dostal tým ze šestého až na první místo o 0,6 vteřiny před družstvem Spojených států, o další desetinu zaostali francouzští běžci.

Závod se naopak nevydařil švédským favoritům, Marcusi Hellnerovi a Tobiasi Petersonovi zhatil boj o obhajobu olympijské medaile nepříjemný pád a zlomená hůlka během jízdy Petersona. Ze druhého semifinále se do finálového závodu kvalifikovali Rusové, Norové, Němci, Kanaďané a Finové.

Ženské finále má složení Francie, Itálie, Německo, Polsko, Rusko, Finsko, Švýcarsko, Norsko, USA a Kanada.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme