Čeští sdruženáři obsadili v soutěži družstev osmé místo

České sdruženářské kvarteto Churavý, Dvořák, Slavík a Vodseďálek skončilo na osmém místě, na kterém figurovalo už po skokanské části. Závod vyhráli Rakušané před Američany a Němci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sdruženář Pavel Churavý se svými skočkami při olympijském závodě jednotlivců

Sdruženář Pavel Churavý se svými skočkami při olympijském závodě jednotlivců | Foto: ČRo

Skokanskou část opanovali Finové, ale na druhé Američany měli náskok pouhých dvou sekund. Po prvním úseku se sjelo prvních sedm závodníků. Ve druhém se utrhla skupina se zástupci USA, Rakouska a Německa. Němec Edelmann však upadl a kontakt se špicí ztratil.  

Ve třetím úseku se dostal rakouský závodník do trháku, ale čtvrtý americký sdruženář, Demong, který se nechvalně proslavil na MS v Liberci, kdy zhatil naděje amerického týmu ztrátou startovního čísla, náskok Rakušana Stechera smazal. V závěru však znovu Stecher nasadil, a získal tak pro Rakousko zlato.

Ve skokanské části český tým nijak nezářil, Vodseďálek skočil 123 metrů, Dvořák 124 a Slavík 125,5. Po pauze způsobené silným větrem v poslední sérii skočil Pavel Churavý 132 metrů. Českému týmu patřila po skokanské části osmá pozice.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Exkluzivní rozhovor s Pavlem Churavým po závodě sdruženářů

V běžecké části Vodseďálek s Dvořákem ztráceli a Slavík už jel v kontaktu s devátými Švýcary a posledními Italy. Slavík pak přidal a Churavému předával do poslední části s náskokem půl minuty. Osmou pozici si tak český tým udržel i po běžecké části.

„Na víc jsme dneska neměli, je to tak. Odjížděli jsme sem s tím, že budeme bojovat o šesté místo, ale už na tréninku bylo vidět, že na to nemáme. Tři minuty na vítěze je hodně,“ zhodnotil účinkování českého mužstva sdruženářů Pavel Churavý. Celý rozhovor si můžete poslechnout v audiopříloze.


Závod družstev (skok/4x 5 km):

1. Rakousko (Gruber, Kreiner, Gottwald, Stecher) 49:31,6, 2. USA (Camerota, Lodwick, Spillane, Demong) -5,2, 3. Německo (Rydzek, Edelmann, Frenzel, Kircheisen) -19,5, 4. Francie -39,8, 5. Norsko -54,3, 6. Japonsko -1:14,2, 7. Finsko -2:21,5, 8. Česko (Vodseďálek, Dvořák, Slavík, Churavý) -3:18,6, 9. Švýcarsko -4:18,2, 10. Itálie -4:42,9.

Tomáš Kohout, Pavel Vácha, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme