Štafetu žen vyhrály Norky, Češky třinácté

Norské běžkyně na lyžích vyhrály štafetu na 4x 5 kilometrů, finišmanka Marit Björgenová tak ve Vancouveru získala už třetí zlato, celkem má z letošních her už čtvrtou medaili. Druhé doběhly Němky před třetími Finkami. České kvarteto obsadilo třinácté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marit Björgenová

Marit Björgenová | Zdroj: ČTK

Norky v sestavě Vibeke Skofterudová, Therese Johaugová, Kristin Störmer Steiraová a Marit Björgenová získaly olympijské zlato ve štafetě po 26 letech. Lví podíl na vítězství měla famózní Marit Björgenová, která v závěrečném úseku nasadila velké tempo, setřásla Italku Valbusaovou a v cílové rovince si mohla dovolit oslavy s vlajkou v ruce.

Po zlatu ze skiatlonu a sprintu a bronzu z volné desítky tak Björgenová získala ve Vancouveru už čtvrtou medaili.

Za Norkami doběhly štafety Německa a Finska, dlouho odolávající Italky nakonec zůstaly na čtvrtém místě bez medaile.

Nachlazené české závodnice by mezi favoritkami nebyly ani bez zdravotní indispozice, vždyť v individuálních závodech skončila v první třicítce pouze Kamila Rajdlová. Třinácté místo ve štafetě tak odpovídá aktuální výkonnosti.

Výsledky: Ženy - štafeta 4x 5 km:
1. Norsko (Skofterudová, Johaugová, Steiraová, Björgenová) 55:19,5 min., 2. Německo (Zellerová, Sachenbacherová-Stehleová, Gössnerová, Nystadová) -24,6, 3. Finsko (Muranenová, Kuitunenová, Roponenová, Saarinenová) -30,4, 4. Itálie -45,4, 5. Švédsko -59,4, 6. Polsko -1:09,9, 7. Francie -1:11,1, 8. Rusko -1:41,4, 9. Japonsko -2:20,9, 10. Kazachstán -3:03,8, ...13. Česko (Nývltová, Rajdlová, Janečková, Skalníková) -3:51,7.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme