Skikrosař Kraus skončil 11., vyhrál Švýcar Schmid

Jeden z největších favoritů na medaili ze skikrosu Čech Tomáš Kraus končí v závodě už ve čtvrtfinále. Po suverénním vítězství v osmifinálové rozjížďce nepostoupil dvojnásobný mistr světa ze čtvrtfinále a celkově skončil jedenáctý. Vyhrál další z favoritů Švýcar Michael Schmid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kraus v cíli

Tomáš Kraus v cíli | Zdroj: ČTK

Kraus zvládl výborně osmifinálovou trať, po nejrychlejším startu postupně zvyšoval svůj náskok a rozjížďku s přehledem vyhrál. Ve čtvrtfinálové jízdě vjížděl do první zatáčky až na čtvrtém místě, ale postupně se probojoval až na průběžné druhé místo. Pak ho však předjel Rakušan Matt, který si náskok udržel až do cíle. O Krausově vyřazení musela rozhodnout cílová fotografie.

Finále opanoval Michael Schmidt, který vyhrál způsobem start–cíl. Druhý skončil Krausův přemožitel Rakušan Andrea Matt. Kanaďan Delbosco spadl krátce před koncem finálové jízdy, a přišel tak vlastní vinou o medaili, kterou získal Nor Audun Grönvold. Druhý Čech ve startovním poli Zdeněk Šafář nezvládl v kvalifikaci náročnou trať a po pádu jako jediný nepostoupil do osmifinále.

ZOH - akrobatické lyžování:
Muži - skikros:

1. Schmid (Švýc.), 2. Matt (Rak.), 3. Grönvold (Nor.), 4. Delbosco (Kan.), 5. Gavaggio (Fr.), 6. Barr (Kan.), 7. Kneller (Austr.), 8. Flisar (Slovin.), 9. Kerr (Jam.), 10. Hayer (Kan.), 11. Kraus – vyřazen ve čtvrtfinále, ... Šafář (oba ČR) – nedokončil kvalifikaci.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme