Sáblíková míří za medailovým hattrickem

Martina Sáblíková míří mezi největší osobnosti českého sportu v historii. Po zlatu na tříkilometrové trati přidala na poloviční distanci senzační bronz. Medailový hattrick může zkompletovat ve středu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková oslavuje ...

Martina Sáblíková oslavuje ... | Zdroj: ČTK

Další výborné představení Martiny Sáblíkové na richmondském oválu přitom mělo dramatickou předehru. Den před závodem onemocněla její týmová kolegyně Karolína Erbanová a olympijská šampionka se musela stěhovat.

„My jsme jí včera museli s doktorem odtáhnout z pokoje. Takže ona má teď svůj pokoj a samozřejmě to je jakoby byt. Já se dívám na televizi v kuchyni a ona někde spí. Když jsem si četl noviny, tak na mě vyběhla, ať nešustím novinami, že chce spát,“ vypočítává peripetie předolympijské noci trenér Petr Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sáblíková míří za hattrickem

Sáblíková navíc zvažovala, že by závod vynechala.

„Já jsem na patnáctistovku nechtěla ani nastoupit, protože jsem měla strach, jak to dopadne potom na pětku.“

Trenér ale o této možnosti nechtěl ani slyšet a naordinoval své svěřenkyni speciální taktiku, se kterou už jednou letos prošla na stupně vítězů ve Světovém poháru.

„Byla výborná taktika od Petra, že mám jet dvě kola s rukama na zádech, hodně technicky, což se povedlo. Měla jsem pak hodně sil v posledním kole a myslím, že to rozhodlo.“ 

A opravdu. Sáblíková zajela poslední kolo výborně, suverénně nejlépe z celého startovního pole. Přesto byla po své jízdě na druhém místě za Ireenou Wüstovou.

„Po mně jely ještě čtyři závodnice, které jsou strašně dobré. Já jsem si říkala, že bych v tomto závodě chtěla být do desítky, a nakonec je z toho třetí místo. Takže to je skvělé.“

A to má Sáblíková ještě nejoblíbenější pětikilometrovou trať před sebou. Ve středu jistě zaútočí na třetí medaili z her. Podobný kousek se naposledy povedl české závodnici v Mexiku 1968 a nebyl to nikdo menší než Věra Čáslavská. V zimě ještě podobnou sbírku nezkompletoval žádný Čech.

Pavel Vácha, Ondřej Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme