Bauerovi se medaile líbí, oslavu však neplánuje

Po stupních vítězů ve vancouverské hale BC Place si české nohy o den později vyzkoušely také detašovaný piedestal v horském městečku Whistler. Po zlaté rychlobruslařce Martině Sáblíkové totiž věšeli při slavnostním ceremoniálu na krk medaili také běžci na lyžích Lukáši Bauerovi. Ten v závodě na patnáct kilometrů volně vybojoval pro změnu bronzovou placku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer při rozhovoru s Janem Kalibou

Lukáš Bauer při rozhovoru s Janem Kalibou

Skupinka českých servismanů se radovala při slavnostním vyhlašování na Medal Plaza ve Whistleru. Lukáš Bauer mezitím sklonil hlavu a na krk dostal těžkou medaili. A protože je poněkud zvlněná, v žertu prohlásil:

„No jo no, tady asi neumí udělat rovinu. Ne, je hezká, překvapilo mě, jak je velká. Prostě úžasné.“ S tou z her v Turíně se ta kanadská moc srovnávat nedá. Nejen proto, že je z jiného kovu.

„Každá ta olympijská medaile – teď mám druhou – je v něčem jiná. Každý organizační výbor se snaží designově vyřádit. Líbí se mi. I když je bronzová, líbí se mi,“ nemohl se Lukáš Bauer na medaili vynadívat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bauer s medailí

Stupně vítězů si obvykle žádají oslavu. Servismani, které si Lukáš Bauer pochvaluje, plánovali návštěvu restaurace, v ní jedno pivo a odjezd do olympijských postelí. Lukáše Bauera čekala jen ta druhá část.

„Já už jsem si dal pivo, když jsem tady čekal na vyhlášení. Vzhledem k tomu, že toho mám dost za sebou a ještě mě nějaké povinnosti čekají, tak dál určitě ne,“ prohlásil rázně Lukáš Bauer. Je třeba totiž co nejrychleji nabrat vydané síly.

„Regenerace nezačala, protože od startu závodu jsem vlastně v jednom kole. Myslím si, že jsem se unavil. Budu rád, když půjdu v deset spát. Odpočinek začne spánkem a zítra.“ Zítra kanadského času, takže dnes v podvečer našeho. A kdyby Lukáš Bauer probděl i místní noc, nevadilo by mu to.

„Uvidíme, jak moc se mi budou vybavovat zážitky jak z toho závodu, tak z toho kolotoče po něm. Ale kdybych nemohl usnout, tak mi to vadit nebude a klidně půjdu do olympijské vesnice, do olympijské jídelny sednout a popovídat si s někým, kdo by tam případně seděl. Ale věřím tomu, že budu spát, protože utahanej jsem dost,“ přiznal Lukáš Bauer, majitel bronzové olympijské medaile z běhu na 15 kilometrů volně.

Tomáš Kohout, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme