Sjezd vyhrála letošní suverénka Lindsey Vonnová

Americká lyžařka Lindsey Vonnová překonala nedávné zranění holeně a v olympijském sjezdu potvrdila roli největší favoritky. Závod byl poznamenán množstvím pádů, jeden z nich se nevyhnul ani české závodnici Kláře Křížové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžařka Lindsey Vonnová

lyžařka Lindsey Vonnová | Zdroj: ČTK

Svou nejsilnější disciplínu vyhrála Vonnová před krajankou Julií Mancusovou a Rakušankou Elisabeth Görglovou. Americká jednička letošní sezony rychlostních disciplín zvládla náročnou a zmrzlou trať naprosto precizně a všem soupeřkám ujela o pomyslný parník.

Po celou trať dokonale kontrolovala optimální linii jízdy a nenechala se rozhodit žádným ze skoků ani nepříjemných zatáček. Na její jízdě nebylo vůbec patrné zranění, které ji trápilo těsně před odjezdem na olympijské hry.

Dobře si na své poměry vedla i česká lyžařka Šárka Záhrobská, která původně do sjezdu nechtěla vůbec nastoupit. Dnešní závod ale chtěla využít jako trénink pro superkombinace a nevedla si špatně. Na výsledkové listině figuruje na 27. místě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor se Šárkou Záhrobskou v cíli sjezdu

Celým závodem se táhly jako červená nit nepříjemné pády sjezdařek. Asi nejhůře vypadal karambol Švédky Anji Pärsonové, která po 60metrovém letu skončila v kotrmelcích. S bolestivou grimasou však odešla ze sjezdovky po svých.

Pád postihl i startující s číslem 1, českou sjezdařku Kláru Křížovou, která při své olympijské premiéře byla ráda, že náročný sjezd přežila ve zdraví. Nejhorší čas ze všech, které dojely do cíle, jednadvacetileté Češce moc nevadí. Na vítěznou Američanku Vonnovou ztratila skoro půl minuty a její pád ve druhé polovině jízdy předznamenal další ošklivé karamboly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Klárou Křížovou v cíli sjezdu

Ženy - sjezd:
1. Vonnová 1:44,19, 2. Mancusová (obě USA) -0,56, 3. Görglová -1,46, 4. Fischbacherová (obě Rak.) -1,49, 5. Suterová (Švýc.) -1,98, 6. Janyková (Kan.) -2,02, 7. Marchandová-Arvierová (Fr.) -2,03, 8. M. Rieschová (Něm.) -2,07, 9. Recchiaová (It.) -2,31, 10. Stechertová (Něm.) -2,74, ... 27. Záhrobská -6,49, 38. Křížová (obě ČR) -25,08.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme