Policie zkazila pouliční party v centru Vancouveru. Zakázala alkohol

Je to sotva pár dní, co se olympijský Vancouver chlubil tím, že se přímo ve městě odehrává největší a nejlepší party na světě. Teď je to úplně jinak. Ulice jsou sice pořád plné, ale fanoušci jsou trochu otrávení. Po sedmé hodině večer si totiž v centru nekoupí žádný alkohol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fanoušci na OH ve Vancouveru

Čeští fanoušci na OH ve Vancouveru | Foto: ČRo

„Kanada do toho,“ tenhle slogan teď používá ve Vancouveru každý od dvouletých děcek po seniory, a to několikrát denně, prakticky při každé příležitosti, leckdy i místo pozdravu. Pro dospělé samozřejmě platí, že „go Canada go“ si nejlépe zakřičí po pár pivech nebo po několika locích něčeho ostřejšího. Jenže alkohol je v centru Vancouveru nedostatkové zboží.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijský deník Vojtěcha Bergera

Policie ve Vancouveru se rozhodla zabránit opakování alkoholových dýchánků z minulého týdne, kdy se centrem města mezi asi 150 tisíci fanoušků motala i pěkná řádka těch, co přebrali. Rozdávaly se taky pokuty, protože veřejná konzumace alkoholu vás v Kanadě přijde na 230 dolarů. Speciální obchody, které jako jediné mohou alkohol prodávat, tak odteď zavírají místo v jedenáct večer už v sedm.

„Je to hloupost, nevím, proč by celé město mělo trpět kvůli pár pitomcům, kteří se neumí ovládat,“ myslí si jeden z fanoušků, který si pro jistotu dopřál několik piv na předměstí, a teď míří do centra, kde mu už alkohol neprodají.

„Jsme malý obchod a tohle nařízení nám působí problémy. Nikdy v minulosti se ve městě prodej alkoholu tímhle způsobem neomezil. Je jasné, že problémy souvisí hlavně s hokejovými zápasy a počet opilců se přímo odvíjí od toho, jak daleko se v hokeji dostane kanadský tým,“ soudí majitelka jednoho z obchůdků s alkoholem poblíž Robsonova náměstí přímo v centru Vancouveru.

Mezi fanoušky převládá názor, že nějaké to pivo k olympiádě patří a že kdo to nechápe, je úzkoprsý a nudný patron, který kazí image města.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme