Bank je po prvním kole slalomu šestý. Zbylí Češi nedojeli

Český lyžař Ondřej Bank je po prvním kole olympijského slalomu speciál překvapivě na skvělém šestém místě, na medaili ztrácí pouhých 36 setin sekundy. V průběžném hodnocení je zatím na prvním místě nečekaně Ital Giuliano Razzoli, následuje ho Slovinec Mitja Valenčič, třetí je Rakušan Benjamin Raich.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank odchází trochu zklamán, v superkombinaci skončil sedmý

Ondřej Bank odchází trochu zklamán, v superkombinaci skončil sedmý | Foto: Jan Kaliba

Bank se na rozbitou trať, kterou před závodem poznamenal nepříjemný déšť, vydal s vysokým startovním číslem 37. Přesto se zkušený závodník dokázal vyhecovat ke skvělému výkonu a už v horní pasáži ztrácel na vedoucího Itala jen dvě setiny sekundy. Ani v dalším průběhu jízdy český lyžař nezpomaloval a po jízdě na hraně svých možností dojel do cíle se ztrátou pouhých devět desetin sekundy na čelo závodu.

Překvapivý lídr závodu Giuliano Razzoli absolvuje svoji první olympiádu vůbec, přesto má zatím k nejcennějšímu kovu nejblíže. Co se úspěchů týče, tak na loňském světovém šampionátu ve Val d'Isere nedojel první kolo, ale na stupních vítězů ve Světovém poháru byl už čtyřikrát a letos v Záhřebu dokonce vyhrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

ZOH-AS-Bank po 1.kole slalomu.mp3

Opravdu velkým překvapením je však průběžné druhé místo Slovince Valenčiče. Na olympiádě v Turíně mu slalom nevyšel, když nedokončil první kolo, a stejně se mu vedlo i na posledních dvou mistrovstvích světa. Ve Světovém poháru pak byl nejlépe čtvrtý letos v Záhřebu.

Pod ohromným tlakem jsou rakouští lyžaři. Ve Vancouveru totiž zatím v alpském lyžování nemají žádnou medaili. Nejblíže je  Benjamin Raich, obhájce zlata z Turína a vedoucí muž celkového pořadí SP, který na průběžném třetím místě ztrácí na Razzoliho 54 setin.

Kromě Banka se nikomu dalšímu z Čechů nedařilo. Filip Trejbal, Kryštof Krýzl a Martin Vráblík se zařadili mezi ty závodníky, kteří první kolo nedokončili.

Pořadí po prvním kole slalomu mužů:

1. Razzoli (It.), 2. Valenčič (Slovin.), 3. Raich (Rak.), 4. Kostelič (Chor.), 5. Moelgg (It.), 6. Bank (ČR).

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme