Nejlepším českým sportovcem může být Sáblíková nebo Bauer

Už jen dva  souboje, běh mužů na 50 kilometrů a finále hokejového turnaje, a jednadvacáté zimní olympijské hry budou minulostí. Před lety bývalo pravidlem, že mnohem větší pozornosti se mezi českými sportovními fanoušky těšil zápas hokejistů. Těžko říci, zda bohudík, nebo bohužel, ale letos to neplatí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer po skiatlonu

Lukáš Bauer po skiatlonu | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Nejlepšího sportovce volí novináři vždy až v posledních týdnech roku. Na své zviditelnění tedy ještě vyznavači nejrůznějších odvětví mají relativně spoustu času. Přesto už teď, poslední únorový den, se zdá být o letošním králi českého sportu rozhodnuto.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fejeton Miroslava Augustina.

Znovu by měla vládnout žena, konkrétně Martina Sáblíková. Během olympijských her jí jistě fandil každý, kdo mluví stejným jazykem jako ona. I autor této poznámky. Dnes výjimečně však budu držet palce soupeři nejlepší současné světové rychlobruslařky.

Že už má Sáblíková své olympijské starty za sebou? Samozřejmě, ale jediný sok, který by ji možná mohl ve zmiňované anketě porazit, ještě ne. Na běžce na lyžích Lukáše Bauera čeká jeho nejsilnější olympijská trať – závod na 50 kilometrů klasickou technikou.

V případě jeho vítězství zřejmě prvenství Sáblíkové ještě stoprocentním nebude. Martino, promiňte, ale fandím mu.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme