Poslední den ZOH: Bauer na padesátce a hokejové finále

Už jen dvě položky zbývají vyplnit v seznamu olympijských vítězů her 21. zimní olympiády. Kanada a Spojené státy americké se utkají ve finále hokejového turnaje, v závodu běžců na lyžích na 50 kilometrů klasicky s hromadným startem budeme věřit v úspěch Lukáše Bauera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer po prvním závodě ve Vancouveru

Lukáš Bauer po prvním závodě ve Vancouveru | Zdroj: ČTK

Po výkonech v předchozích závodech a hlavně ve štafetě do něj český reprezentant vyrazí jako jeden z favoritů, ze kterého musí mít protivníci strach.

Ví to i sám Lukáš Bauer: „Určitě budou vědět, že jsem silný a že se mnou musí počítat, to už jsem ukázal v jiných závodech, ale to pole bude tak vyrovnané, že je to otevřené. Navíc přijede i Veerpalu, který pojede speciálně jen tu padesátku. Můžu vyhrát, ale můžu být i desátý, rozhodne se v neděli.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední den ZOH: Bauer na padesátce a hokejové finále

Vyvrcholením her pak bude finálový zápas olympijského turnaje hokejistů, který proti sobě svede Kanadu a Spojené státy. Kanaďané berou finále i jako odvetu za porážku, kterou jim po padesáti letech na olympiádě připravili Američané v základní skupině.

Ve Vancouveru prošly Spojené státy bez ztráty jediného bodu, zatímco Kanada klopýtla se Švýcarskem a měla co dělat i v semifinálovém duelu se Slovenskem. Vyprodaný stadion Canada Hockey Place se těší na oslavy dalšího kanadského zlata, které by hokejisté zopakovali po osmi letech.

Američané by jim rádi oplatili prohru z finále v Salt Lake City v roce 2002, a dosáhli tak na olympijské vítězství třicet let po nečekaném prvenství v Lake Placid.

Závod Lukáše Bauera můžete na Radiožurnálu sledovat v živých vstupech od 18:30, hokejové finále celé v přímé reportáži od 21:15 SEČ.

Miroslav Bureš, Petr Souček, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme