Ruští sportovní funkcionáři čelí kritice za propad reprezentace na olympiádě

Ruský ministr sportu je připraven rezignovat v reakci na výsledky ruského olympijského týmu na hrách v kanadském Vancouveru. Reprezentace skončila v celkovém žebříčku až na jedenáctém místě, což je nejhorší výsledek v historii ruského sportu. K odchodu z funkcí vyzval už včera sportovní funkcionáře prezident Dmitrij Medvěděv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský dům ve Vancouveru

Ruský dům ve Vancouveru | Foto: AFP

Šéf resortu sportu, turistiky a mládeže Vitalij Mutko po příletu s olympijskou reprezentací z Vancouveru prohlásil, že je svou funkci připraven opustit. Byť se podle svých slov nedomnívá, že by tím ruský sport cokoli získal.

V Rusku, které vždy bylo tradiční baštou zimního sportu a bude hostit příští zimní olympiádu za čtyři roky, vyvolal výkon sportovců ve Vancouveru vlnu kritiky. Poté co reprezentace získala pouhé tři zlaté medaile, prezident Dmitrij Meděvděv vyzval činovníky k odchodu z funkcí a celkové změně systému přípravy sportovců.

Lenka Kabrhelová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme