Ve Vancouveru startují zimní paralympijské hry

Přesně měsíc po olympijských hrách byly ve Vancouveru zahájeny X. zimní paralympijské hry. Slavnostní ceremoniál začal ve tři hodiny ráno našeho času. V pěti sportech by se mělo představit na 600 zdravotně postižených sportovců z 45 zemí světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský stadion

Olympijský stadion | Foto: © VANOC/COVAN

Rekordní je také česká výprava. Poprvé v historii totiž budeme mít na zimních hrách zastoupení také v kolektivním sportu.

Mezi osmičku nejlepších se kvalifikovali naši hokejisté vozíčkáři, kteří by při své premiéře ve sledge-hokejovém turnaji rádi postoupili ze skupiny, i když to vůbec nebude jednoduché. Jediná žena ve výpravě Anna Kulíšková bude zároveň vlajkonoškou při večerním slavnostním zahájení.

Zrakově postižená lyžařka obhajuje turínské stříbro z obřího slalomu. Ale sjezdařské tréninky potvrzují, že medaile by mohla přijít už zítra. Na svazích ve Whistleru budou o čestné umístění bojovat také amputář Stanislav Loska a vozíčkáři Radim Kozlovský a Oldřich Jelínek na monoski.

Eva Kézrová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme