Kauza Kuřim: Škrlová bude spolupracovat se znalci

Barbora Škrlová bude spolupracovat se znalci z oboru psychologie a psychiatrie, kteří budou zkoumat její duševní stav. K takovému závěru dnes dospěl brněnský městský soud, a proto definitivně zrušil své původní rozhodnutí umístit Škrlovou na psychiatrickém oddělení vazební nemocnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Škrlová (uprostřed)

Barbora Škrlová (uprostřed) | Zdroj: ČTK

Původní usnesení soudu z ledna zrušil začátkem tohoto týdne na základě stížnosti krajský soud, s výsledkem dnešního opakovaného jednání u městského soudu souhlasil i státní zástupce.

Původní jednání se znalci Škrlová odmítla, podle soudce Tomáše Kurfiřta se to ale dnes vysvětlilo. Žena prý byla zaskočena tím, že se znalci dostavili tak rychle a že o tom nebyla předem informována ani ona, ani její obhájce. Nyní prý již proti osobám znalců, formulaci jejich otázek ani proti zaměření celého posudku nemá námitky.

Třiatřicetiletá Škrlová je klíčovou postavou takzvané kuřimské kauzy. Hrozí jí až osm let vězení za to, že údajně týrala sedmiletého chlapce Ondřeje. Stíhána je i kvůli tomu, že se vydávala za třináctiletou dívku Aničku. Znalecké posudky by měly ukázat, zda je trestně odpovědná.

Ivan Holas, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme