Rozsudek v kauze Kuřim je zatím v nedohlednu, u soudu vypovídali znalci

Sadistka Kateřina a popelka Klára. Asi v tomto duchu vypovídali dnes u Krajského soudu v Brně znalci o Kateřině a Kláře Mauerových v kuřimské kauze. Podle nich měla mít Kateřina Mauerová při týrámí svých synovců hlavní slovo. Jejich matka Klára prý trpí komplexem méněcennosti a snadno se nechá ovlivnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obžalované sestry Klára a Kateřina Mauerovy u brněnského krajského soudu

Obžalované sestry Klára a Kateřina Mauerovy u brněnského krajského soudu | Zdroj: ČTK

U soudu dnes byly Klára a Kateřina Mauerovy i další z obžalovaných - Jan Turek. Sourozenci Škrlovi ani Hana Bašová nepřišli. Odbornice, které dnes u soudu vypovídaly, tvrdí, že teta chlapců Kateřina Mauerová měla mezi ostatními tyrany nadřízené postavení. Ta ale obvinila znalce z nátlaku a vyhrožování. Odbornice zase tvrdí, že s nimi nechtěla spolupracovat.

Podle znalců je Klára Mauerová - prý na rozdíl od Kateřiny - snadno ovlivnitelná a připadá si méněcenná. Její sestra Kateřina ji podle odborníků k týrání využila. Duševně nemocná ale prý Klára Mauerová není.

Rozsudek je zatím v nedohlednu. Kuřimská kauza zaměstná brněnský soud i zítra. Budou vypovídat další svědkové a znalci. Čeká se, že proces tento týden asi soudci odročí na září.

Některým obžalovaným hrozí osm let vězení, jiným ale až dvanáct. Třeba Janu Turkovi, jehož bývalá manželka se zase postarala o překvapení u soudu v pátek. Tvrdila, že Turek není brutální násilník, ale vynikající pedagog, vzorný táta a hodný člověk. Přitom na něj volala v minulosti policii kvůli tomu, že ji napadl. A o bití má prý záznamy i brněnská pohotovost.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme