Obhájkyně v kauze Rath obvinila Salačovou ze lži. Ta se chce bránit

Skončily závěrečné řeči advokátů v kauze kolem bývalého hejtmana Davida Ratha. Právníci v nich zpochybňovali především odposlechy a jejich přepisy. Obhájkyně Václava Kovandy Kristýna Oberfalzerová zase napadla důvěryhodnost výpovědí Ivany Salačové a označila je za lživé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kott a Kateřina Kottová

Petr Kott a Kateřina Kottová | Zdroj: ČTK

Salačová, která jako jediná během vyšetřování spolupracovala s policií, se na to chystá reagovat:

„Nebylo mi to příjemné, ale myslím si, že to v závěrečné řeči vysvětlím, že jsem mluvila pravdu – jak ve výslechu přípravném, tak před soudem. A určitě dokážu, že jsem nelhala.“

Salačové navrhuje státní zástupce tříletou podmínku a milionovou pokutu. Soud na dnešním jednání vyslechl také závěrečné řeči manželů Kateřiny a Petra Kottových.

Exšéfku kladenské nemocnice a bývalého náměstka krajských nemocnic označuje žalobce za hlavní organizátory údajné korupční skupiny a navrhuje jim devět let vězení.

Kottovi vinu odmítají, v obžalobě jsou prý nesrovnalosti. V případu je obžalováno celkem 11 lidí. Zbylí budou mluvit příští týden.

Případ Davida Ratha a organizátorky údajně podezřelých tendrů Lucii Novanské je ovšem vyloučen do jiných termínů. Soud nechce, aby svou nepřítomností nebo nemocem advokátů případ zdržovali. Rozsudky u těchto dvou tak zřejmě zazní později.

Kauza David Rath | Foto: Český rozhlas

Jakub Vodička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme