V Českém Krumlově poměřili své síly badmintonisté z 11 zemí

9. duben 2018

Volejbalový Jihostroj je v semifinále extraligy. Táborsko porazilo Vítkovice. Na jihu Čech se hrál skvělý badminton. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Mezinárodní badmintonový turnaj v Českém Krumlově přilákal pozornost předních hráčů evropských zemí. „Poprvé jsme tenhle turnaj hráli v září loňského roku a máme požádáno na příští rok. Snad vybudujeme tradici,“ řekl Radek Votava, který měl na starosti organizaci a jako trenér také výkony hráčů.

S účastí byli organizátoři spokojení. „Vždycky to závisí na tom, kdy je mistrovství Evropy. Loni po našem turnaji bylo mistrovsví Evropy, bylo tu 16 zemí a zhruba 130 hráčů. Letos máme znovu 130 hráčů, ale těch zemí je jenom 11, hodně hráčů je z Čech. Příští rok, myslím, budeme trhat rekord tohoto turnaje,“ dodal Radek Votava.

Jedním z účastníků byl domácí hráč Tomáš Švejda. „Myslím, že může být dobré se předvést před domácím publikem. Výhoda je, že můžu spát doma a dobře znám halu, trénujeme tu každý den, takže se orientuji v prostředí. Popravdě se mi ale líp hraje venku, tady je trošku nervozita a takový ten tlak,“ popsal.

Talentovaného badmintonistu teď mě čekají poslední turnaje před letní přípravou v Chorvatsku a Slovinsku. „Pak přichází letní přípravy a reprezentační kempy, potom se budu připravovat na mistrovství Evropy juniorů v Estonsku a mistrovství světa v Kanadě, pokud se tam nominuji,“ doplnil.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V semifinále extraligy volejbalistů Jihostroj prohrál v Karlových Varech 1:3 a v sérii ztrácí 0:2 na zápasy. Další duel se hraje už v pondělí v Českých Budějovicích. „Myslím, že si každý musíme sáhnout do svědomí a zahrát co nejlepší výkon. Nemáme co ztratit, můžeme jenom získat v dalším zápase,“ komentoval blokař Peter Ondrovič.

Fotbalisté Táborska vyhráli ve druhé lize nad Vítkovicemi 1:0, ale Dynamo České Budějovice podlehlo Příbrami 1:2. Gól vítězů padl až v 90. minutě. Brankář Dynama Jindřich Staněk se hodně mračil. „Zase si necháme dát gól v posledních minutách, to je prostě špatně. Já nevím, co bych víc k tomu řekl,“ reagoval.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio