Česká cyklokrosová špička startuje pohárovou sezonu ve Slaném

27. září 2015

Po Světovém poháru v Las Vegas startuje v cyklokrosu také domácí pohárová sezóna. Úvodní podnik už pondělí uvidí diváci v areálu plochodrážního stadionu ve Slaném. Na startu elitní kategorie by neměla chybět v elitní kategorii kompletní špička.

Český cyklokros opustil na mezinárodní scéně medailové pozice. V nové sezóně by se Češi chtěli do světové špičky vrátit. Roční pauzu po zdravotních problémech ohlásil Martin Bína, naopak neúspěch na republikovém šampionátu i mistrovství světa by rád napravil Radomír Šimůnek.

„Vloni vypadnul z top dvacítky. Myslím, že měl dobrou přípravu a podle výsledků to vypadá, že by se měl vrátit,“ věří i nový reprezentační trenér Petr Dlask.

Velká očekávání se spojují také s Michaelem Borošem. Dnes už bývalý táborský jezdec zvolil pro další pokračování kariéry profesionální působení v Belgii.

„Je tam po boku mistra světa Mathieu van der Poela a měli super silniční program. Po loňských zkušenostech, kdy obsadil 8. místo na světovém šampionátu v Táboře, by měl mít v elitě výsledky a táhnout tým jako lídr.“

Otevřený je v současné době i možný návrat Zdeňka Štybara do terénu.

„Psal jsem si se ‚Štybym‘ jestli je to reálné, ale necháme to na něm. Je to všechno ohledně týmu a o tom, jaké bude mít priority pro příští sezonu,“ říká Petr Dlask. Do elity míří také Jakub Skála. S kategorií do třiadvaceti let se rozloučil sedmým místem na světovém šampionátu v Táboře. S loňskou sezónou ovšem stoprocentně spokojený nebyl.

„Na mistrovství republiky jsem byl trochu nachlazený a bylo z toho až 4. místo. Na mistrovství světa jsme naladili formu na 200%, ale stejně jako zbytek českého národku jsem měl smůlu a skončil sedmý. A 7. místo nikoho nezajímá,“ uznal Jakub Skála.

autoři: ppe , Vojtěch Bureš
Spustit audio