Nouvelle Prague ocení české hudební světoběžníky a nabídne setkání se zahraničními profesionály

1. listopad 2018

Koncerty ve čtyřech pražských klubech, panelové diskuze a workshopy i odtajnění kapel vybraných na Eurosonic.

Český showcaseový festival a konference Nouvelle Prague se rozrůstá a připravuje českou popovou scénu mimo jiné i na další ročník největšího evropského showcaseového festivalu Eurosonic. V lednu se tam představí největší počet českých hudebních projektů v historii. Festival se totiž zaměří speciálně na českou a slovenskou hudební scénu. Vítězka Czechingu, zpěvačka a rapperka Hellwana má už své místo na line-upu jisté, které další české projekty byly vybrány, se dozvíte už tento pátek dopoledne, na zahájení konferenční části festivalu, která bude opět probíhat v prostorách Pivovaru Staropramen na Smíchově. Následovat bude diskuze právě na téma propagace české scény v zahraničí a způsobu, jak se dá takzvaný focus na festivalu Eurosonic pojmout.

Nouvelle Prague představí i letos mnoho zahraničních profesionálů z oblasti hudebního průmyslu, kromě Ruud Berendse a Roberta Meijerinka za festival Eurosonic také další manažery, promotéry, odborníky na vydávání hudby, licencování, streamování i propagaci. Probírat se budou nejen způsoby obživy na hudební scéně, prezentace, autorská práva, ale také postavení žen v hudebním průmyslu nebo duševní zdraví. Celý program konference najdete na stránkách festivalu. Lístky na konferenci pořídíte zde.

V rámci koncertního programu, který bude probíhat v pražských klubech Futurum, Storm, Bar Coming Soon a Prostor Země, vystoupí mnoho českých kapel, ale i několik zahraničních projektů. Acute Dose (CZ), Diego (SK), Katarina Máliková (SK), Lazer Viking (CZ), LeBrock (UK), Metronome Blues (CZ), Noisy Pots (CZ), Places (CZ), Teepee (CZ), The Drain (CZ), The Homesick (NL) nebo Zabelov group (CZ). Lístky na koncerty si můžete pořídit zde.

Už ve čtvrtek 1. listopadu v klubu Storm udělí Nouvelle Prague své ceny: FESTAS pro nejlepší český festival, Venue roku, Osobnost roku a Hudební médium roku. Letos navíc udělí cenu i v kategorii Border Breaker – největším českým světoběžníkům, tedy hudebním projektům, které jsou nejvíce aktivní v zahraničí.

autor: Mary C
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.